Magazin

Mina Lazarević o borbi sa rakom štitne žlezde: “Ignorisala sam signale koje je telo davalo”

mina-lazarevic
Mina Lazarević, foto: printscreen

Čuvena srpska glumica Mina Lazarević, otkrila je jednom prilikom da je imala rak štitne žlezde, a uzrok je, kako kaže, stres koji se godinama skupljao. Glumica je dugo ignorisala signale koje joj je telo davalo, a onda se desilo ono najgore.

– Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim.

Čini mi se da sam posle svega toga osećala potrebu da sa svojim okruženjem treba da podelim da slušaju svoje telo, da ne ignorišu neke signale koje šalje, jer nas svakodnevnica melje.

Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vreme sa sobom – ispričala je glumica u emisiji “Preživeli” na K1 te objasnila da i sama u početku nije obraćala dovoljno pažnje na sebe:

– Ignorisala sam signale koje mi je telo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neosvešćenošću i nemogućnošću da se to reši. Nažalost nasledila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vreme da moraš nešto da preduzmeš.

U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan.

Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ.

Nakon saznanja Mina je ubrzo podvrgnuta operaciji kada joj je izvađena cela štitna žlezda. Tu su krenule nove brige za glumicu, s obzirom na to godinu dana nije mogla neometano da govori, piše Stil.

– Naravno od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pevam. Kad su mi rekli “gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi”, rekla sam doktorima, “ma pustite to gledajte mi glasne žice, ja od toga živim”.

Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam želela da dozvolim sebi tu vrstu pada – ističe Mina koja je dugo krila da je bolesna i od svojih bližnjih:

– Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni deca ne razumeju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla: Mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumete.

Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako verujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumeju kroz šta prolazite.

Mina Lazarević nakon bračnog brodoloma mir pronašla u skromnom stanu sa troje naslednika

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link