Film Srbija

Glumcu zbog gej poljupca u „Južnom vetru“ prete smrću i žele mu da se raspadne od kancera

Nakon emitovanja jedanaeste epizode serije „Južni vetar“ nastala je pometnja na društvenim mrežana zbog gej poljupca.

Miloš Timotijević je jedan od glumaca koji je bio akter sporne scene, a koji je otkrio da je dobio užasavajuće pretnje zbog poljupca, kao i da su mu uglavnom ove grozote slala deca.

„Svestan sam zemlje gde živim i društva u kojem živimo, ali nisam očekivao da će biti toliko mržnje iskazano pogotovo prema gej populaciji, sa te strane sam šokiran i priznajem da nije nimalo prijatno. Pretežno mi pišu mlađi ljudi, ali ne možemo to relativizovati time što su deca. Ako deca pišu, onda to znači da i roditelji misle isto“, ispričao je glumac koji je dodao da poruke nije prijavio policiji.

„Pišu gadosti, žele mi smrt u najgorim mukama, da se raspadnem od kancera. Ja sam osoba koja je pre tri meseca izgubila oca od kancera i to stvarno nije prijatno. Nisam prijavio policiji, nisam siguran da bi imalo efekta, ljudi imaju mišljenje, ali i ja imam mišljenje i pravo da kažem šta osećam“, rekao je Miloš za RTS.

Branko Stamenković, posebni tužilac i gost RTS-a, pojasnio je kako funkcioniše zakon kada je u pitanju uvreda, kao i kada se pojavljuju pretnje.

„Sam krivični zakonik kad je uvreda u pitanju podrazumeva mogućnost privatne krivične tužbe, da oštećeni sam podnese privatnu tužbu. Ako se u tim radnjama pojavljuju pretnje, onda možemo govoriti o postojanju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, tu već postoji službeno postupanje, što znači da će nadležni po tome preduzeti po snazi zakona“, objasnio je Stamenković.

Žene su ga obožavale, a onda je otkrio da je gej i pokušao da se ubije

Izvor: Mondo

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

287 Shares
287 Shares
Share via
Copy link