Novi Sad Vesti

Bivšeg načelnika novosadske policije istražuju zbog afere prisluškivanje i sumnjive imovine u Sremskoj Kamenici

Milorad Šušnjić, nekadašnji načelnik novosadske policije, suspendovan je i udaljen sa posla pre nekoliko dana, a pritom su mu kolega oduzele policijsku značku i službeno oružje.

Nakon izbijanja afere Kontić, pod pritiskom javnosti, odlazeći ministar Nebojša Stefanović morao je da ga smeni.

Mediji prenose da je tokom njegovog mandata više od 30 policijskih inspektora napustilo MUP, jer nije htelo da radi sa Šušnjićem kao nadređenim.

Za načelnika je postavljen 2017. godine, a ubrzo po njegovom imenovanju na četvrtom spratu sedišta PU Novi Sad ubačena je tehnika i ovo je postao je neformalni centar moći iz koga su nezakonito, bez sudskog naloga prisluškivani pojedinci za koje je vrh MUP-a, prevashodno Dijana Hrkalović, koja je “žarila i palila” Kriminalističkom policijom, smtrala da treba da budu “na merama” i da se zna svaki njihov kontakt.

Transkripti razgovora osoba “na merama” dostavljani su u sedište MUP-a, pod prismotrom su bili biznismeni, opozicioni aktivisti, novinari, pa i sam gradonačelnik Novog Sada, piše portal Direktno.

Upravo zbog te nelegalne aktivnosti, ali i drugih nezakonitih postupanja tokom rukovođenja novosadskom policijom, Šušnjić se posle smene sa mesta načelnika PU Novi Sad i upućivanja u Upravu policije, našao “pod lupom” istražitelja Sektora Unutrašnje kontrole, a sada je i zvanično suspendovan.

Unutrašnja kontrola provera šta je 6. oktobra 2019. Šušnjić tražio u društvu Dragana Amidžića Amidže, neposredno pre nego što je ovaj ubijen u Sremskoj Kamenici. Ko je ispalio smrtonosne hice u Amidžića još nije utvrđeno.

Protiv Amidžića nisu podnošene krivične prijave, ali je novosadska čaršija brujala da je njegov uspon započeo 90-tih godina prošlog veka, kada se družio sa Markom Miloševićem i krenuo da “radi” sa naftom.

Epilog svih Šušnjićevih aktivnosti u novosadskoj policiji pomno se očekuje.

Nezvanične informacije ukazuju da sada oni kadrovi koje je Dijana Hrkalović uzdigla i dala im rukovodeća mesta, utrkuju ko će više da je “opljuje” kod istražitelja iz SUK-a.

Sektor unutrašnje kontrole proverava i ispituje poreklo njegove imovine, a pre svega septembarska kupovina kuće u Sremskoj Kamenici. Istražuje se da li je na osnovu njegovih primanja bio u stanju da uštedi i kupi nekretninu te vrednosti, s obzirom da je do pre nekoliko godina živeo kao podstanar i bio vlasnik starog automobila marke “Lada”.

Pored njega, istražuje se imovina i rad još uvek aktuelnog pomoćnika načelnika PU Novi Sad. Radonjić je zajedno sa Slobodanom Drmancem pretukao Gorana Uroševića oktobra 2017. godine, Drmanac je optužen za prebijanje ometenog mladića zbog čega država, odnosno poreski obaveznici moraju da plate odštetu, piše Srbin.info.

Bivšem načelniku novosadske policije oduzeti značka i oružje

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

493 Shares
493 Shares
Share via
Copy link