Magazin Srbija

Milica koja bolesnom tati svira violinu u trošnoj seoskoj kući najpotresnija je slika iz Srbije

Trinaestogodišnja Milica Vučković živi u trošnoj kući, brinući o bolesnom ocu i iznemogloj majci. Njihova kuća u selu Bumbarevo brdo udaljena je četiri kilometra od glavnog puta, a do praga porodice Vučković kad padnu prve kiše ne može se ni traktorom.

– Prokišnjava na nekoliko mesta, ali krpimo i stavljamo šerpe svuda po kući. Kad je leto onda je sve drugačije, ali kad dođu hladni dani sa kišom i snegom mnogo nas je strah da se kuća ne uruši. Ali, sve to podnosimo nekako, jer tata je bolestan i onda je njegovo zdravlje najpreče nemam vremena ni da pomislim na nemaštinu – kaže ova hrabra devojčica za RINU, prenosi Espreso.

Na njenim nejakim plećima je mnogo briga, ali ipak odličan je đak i vrlo uspešno pohađa i muzičku školu.

“Ona sve sama uči, nema od nas dvoje niko ništa da joj pomogne. Bistra je, pametna i dobra devojčica i to je naš najveći poklon i nagrada na ovaj veliki praznik Detinjci. Postoji taj običaj da deca danas nešto daruju roditeljima, naša Milica nama čini svaki dan”, rekla je majka Stanica sa suzama u očima.

milica-nosi-drva
Foto: RINA

Otac Novica teško je bolestan i imao je nekoliko operacija. Nakon toga više nije potpuno sposoban za rad, ali ipak se bori koliko može.

Njegovu napaćenu dušu pored starog šporeta na drva, greje i Miličina muzika dok svira violinu, a u ovoj kući svega nedostaje, osim ljubavi i topline.

– Zadnjih nekoliko meseci živimo samo sa 3.000. Mnogo je teško, ali borimo se kako moramo. Samo da smo svi zdravi, pa će svega biti – kaže Stanica.

Iako živi u teškim uslovima Milica se nijednom nije požalila, a sva ta nemaština i briga koja je njenim vršnjacima potpuno nepoznata, za nju je svakodnevica.

Ipak, ova devojčica ne odustaje, vredno i marljivo uči, jer zna da će se njena upornost i želja da roditiljima pruži bolje uslove za život jednog dana i ostvariti.

Pismo čistača ulice ćerki: Nikad ti nisam rekao šta radim...

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Niko od njenih roditelja nije nalistan na belim stranicama, nema broja fiksnog telefona za njih sa imenima: Novica i Stanica.
   Ima 7 drugih brojeva telefona nalistanih sa prezimenom Vuckovic, mozda im je neko rodjak?

   Mi planiramo porodicno da posaljemo paket na ime:
   Milica Vuckovic
   34242 Bumbarevo Brdo

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link