Magazin

“Princeza od znanja” prima minimalac sa biroa i bezuspešno traži posao u struci

milica-potera
Printscreen

Milicu Jokanović srpska javnost upoznala je kao jednog od tragača u u kvizu “Potera” na RTS. Uprkos svom i više nego zavidnom obrazovanju Milica je nezaposlena i živi od pomoći sa biroa.

Naime, Milici je krajem juna saopšteno da je tehnološki višak i da zbog posledica krize izazvane koronavirusom mora da potraži novi posao.

Diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova tako je ostala bez izvora prihoda, te joj je sada, kako kaže, egzistencija ozbiljno ugrožena, prenosi Blic.

– U kompaniji u kojoj sam radila samo su mi saopštili da firma ima problema i postala sam tehnološki višak. Radni odnos mi je prestao 30. juna i od tog dana sam nezaposlena. Preživljavam od minimalca koji dobijam sa biroa – kaže Milica Jokanović za pomenuti list i i dodaje:

– Uporno tražim posao. Šaljem CV na više adresa u nadi da će me neko zaposliti. Volela bih da nađem posao u struci.

Jedini angažman koji trenutno ima je posao tragača u kvizu “Potera” i njen posao je da takmičarima oteža put da kući odnesu novac koji zarade. To joj ne polazi uvek za rukom, ali taj posao nije stalan.

“Nemoguće je da se izdržavate od učešća u kvizovima. Oni su samo hobi i izvor neke dodatne zarade – rekla je Milica, poznata pod nadimkom “Princeza od znanja”.

Milica Jokanović godinama je naš najbolji takmičar u kvizovima, a sada i jedno od najpopularnijih televizijskih lica, zbog kojeg kvizovi u kojima nastupa imaju veliku gledanost. Sama je naučila da čita kada je imala samo tri godine, i to prvo latinicu.

Zbog rata i izbeglištva promenila je nekoliko osnovnih škola, a sve četiri godine srednje škole je završila u 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu.

Njena demonstracija neverovatno velikog znanja počela je u kvizu “Sam protiv svih” kod Ivana Bauera, usledio je solidan nastup u “Visokom naponu”, vrhunski rezultat u “Velikom izazovu” (oba poslednje navedena kviza kod Dejana Pantelića), pa osvojeni ciklusi “Slagalice” i “Naslovne strane” i takmičarski nastup u prvoj sezoni “Potere”, koji je bio veličanstven i samim tim ju je preporučio za ulogu tragača u sedam narednih sezona istog kviza.

Najuspešnija godina u karijeri u kvizovima bila joj je 2012, kada je osvojila čak tri kviza za tri meseca.

Kriza u Srbiji tek počinje, hiljade radnika pred otkazom

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2K Shares
2K Shares
Share via
Copy link