Magazin Srbija

Heroj Milenko je Milicu i njena 2 sina spasao iz prevrnutog automobila i nestao

saobraćajna nesreća
Foto: Preuzeto sa Blic.rs

Na auto-putu ispred Beograda, na isključenju za obilaznicu, Milica Petrović je sa svojim sinovima u subotu (19.11) doživela saobraćajnu nesreću. U pomoć joj je tada pritekao nepoznati muškarac koji je, prema njenim rečima, vozio u kontra smeru ne bi li ih spasio, piše Blic.

– Sa sinovima sam usled klizavog kolovoza imala saobraćajnu nesreću na autoputu ispred Beograda za isključenje za obilaznicu. Srećom, samo naš auto je bio u tome. U autu smo bili moja dva sina i ja. Jedan sin od 22 godine je osoba sa posebnim potrebama. Bogu hvala sem materijalne štete, mi smo dobro – rekla je ona.

Milica se potom obratila i redakciji pomenutog portala, kako bi pronašla osobu koja im je odmah pritekla u pomoć, a koja je otišla i pre nego što je Milica uspela da ostvari kontakt.

– Čupao je vrata da bi nas troje izvukao. Svima nam je dao vodu, umivao nas, sačekao je da dođe policija i uz saglasnost policajaca je otišao. Ja usled kompletnog šoka nisam stigla da mu zatražim broj telefona, a nije ga uzela ni policija. Zapamtila sam samo da se zove Milenko i da je sa Slavije – rekla je ona.

saobraćajna nesreća 1
Foto: Printscreen

Ona je dodala da je bio sa svojim drugom i da ima oko 35 godina.

– Molim vas za pomoć da pronađem osobu koja je odmah po našem prevrtanju stala i to na način da je 20, 30 metara vozio konta smerom da bi došao do nas. Momak je bio sa svojim drugom i ima možda 35 godina, a ja vas molim da mi pomognete da pokušam da dođem do njega i da mu se zahvalim na svemu – napisala je Milica u mejlu.

Srećom, Milica nije morala dugo da čeka, jer se heroj Milenko ubrzo javio.

Milenko Kuzmanović (38) iz Beograda, ispričao je da se tada vraćao sa prijateljem Petrom sa vikendice, kada je video da se kola dime, da su na krovu i točak i dalje okreće.

– Nisam razmišljao, samo sam se zaustavio i krenuo da vozim u kontra smeru tih nekih 20 metara. Kola sam ostavio malo dalje, jer sam se plašio da će eksplodirati, a Petar i ja smo odmah istrčali iz auta kako bi im pomogli – objašanjava on.

Kako se prisetio, kada se približio kolima, zaledio se.

– Sa druge strane auto-puta zaustavio se još jedan čovek koji je obukao zaštitni prsluk i pokušao da preskoči bankinu kako bi došao do nas. Međutim, ja sam u tom bunilu počeo da vičem da zove policiju i Hitnu pomoć – priča Milenko.

– Kada sam se približio kolima ugledao sam muške noge kako se ne pomiču i presekao sam se. Pokušao sam da otvorim vrata, ali nisam uspeo. Video sam unutra mladića koji sedi na zadnjem sedištu i ima posekotinu na glavi, plava žena je sedela na suvozačevom mestu, dok je njen drugi sin bio za volanom.

Heroj koji je stao da pomogne ispričao je da je uspeo da iščupa i otvori vrata.

– Kada smo otvorili vrata, videli smo da su živi, hvala Bogu, i izvukli smo ih iz automobila. Seli su pored bankine i tada je došao i čovek koji je bio preko puta. On je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je brzo stigla – kaže taj hrabri Beograđanin i nastavlja:

– Glava je na ramenima i to je najbitnija stvar, svako od nas trojice je uradio i doprineo da se ti ljudi spasu. Ne smatram sebe herojem, jer mislim da bi svako od nas to uradio.

Kuzmanović je i ispričao kako se dogodila nesreća.

– Koliko sam shvatio, mladić je video isključenje sa auto-puta i u trenutku se predomislio, jer je pogrešio skretanje. U tom momentu cimnuo je volan, ali zbog vlažnog kolovoza zanelo ga je. Udario je u bankinu i prevrnuo se na krov – kaže on.

Izvor: Blic

Teodor i Živko su heroji Balkana, spasavali srpsku decu iz smrskanog autobusa (FOTO)

62 Shares
Share via
Copy link