Kolumne

Idite bre u p* materinu. Zbog čega ste zaustavili i pretresali glumicu Milenu nakon predstave?

Milena Božić
Foto: Instagram / bozicmilena

Vest da je kraljevačka policija prošle nedelje privela glumicu Milenu Božić zbog jedne tablete bromazepama, navela me ja da se zapitam koliko bih ja dana društveno – korisno šljakala zbog antidepresiva i psihostabilizatora koje pijem zbog tenzionih glavobolja. Ponekad ih ponesem u džepu, jer neću biti kod kuće kasnije.

Da su mi presekli put kolima kao u akcionim američkim filmovima i pretresli me, za šta mislim da bez naloga nemaju pravo, našli bi dve tablete, dakle bila bih okarakterisana kao „mnogo veći zavisnik od opojnih droga“ od glumice i vrlo verovatno bih sedela u nekom policijskom ćumezu gde bi pokušavala da pandurima objasnim da mi je EEG nalaz pokazao iregularnu moždanu funkciju i da sad treba da je peglamo sa ove dve tablete. A kako možda ne bi znali šta je EEG, zadržavanje u stanici bi potrajalo do sitnih sati, sa lampom uperenom u lice i pretumbavanjem moje prošlosti koja je čista ko suza.

Šta se desilo zapravo?

Milena je nakon odigrane predstave “Ustav i prava građana” (a koja je najverovatnije bila trn u oku) sa ekipom održala konferenciju nakon koje su policijska kola presekla put vozilu u kom je bila glumica i uradili pretres prilikom kog su našli famoznu jednu tabletu bromazepama koju su u izveštaju zaveli kao opojna droga.

Apotekari su vrlo jasni – bromazepam nije opojna droga jer se opojne droge ne izdaju u apotekama, već anksiolitik koji se koristi u lečenju anksioznosti, ali i hroničnih kardiovaskularnih oboljenja, povišenog krvnog pritiska, čak i u ginekologiji za opuštanje mišića materice. Dodala bih i u svakodnevnom preživljavanju.

Milena, kažu apotekari, nije mogla kod sebe imati traženu potvrdu jer se lek izdaje na osnovu elektronskog recepta.

I da sad ovde ne mlatim praznu slamu, jer jasno je da je najmanje od svega sporan bromazepam u džepu glumice, osvrnula bih se na nekoliko stvari.

Pre dva meseca kočila mi se noga. Pozovem Hitnu, opišem šta se dešava, kažu: Popijte nešto za smirenje, bromazepam ili bensedin. Kažem im: Ja nemam u kući bensedin ni bromazepam. Kažu mi: Pitajte nekog u komšiluku, to svako ima. Ja njima: Glupo mi je. Oni meni: Onda trpite.

A šta ako mi je krenuo tromb?

Nije tromb.

Kako vi to znate kad me niste pregledali.

Lepo. Nađite samo bensedin i popite ga sa diklofenakom.

Svaka kuća ima u vitrini bromazepam ili bensedin, na to se oslanjaju i Hitna i vlast, i zato niko ne pretresa kuće, ljude u kućama – korisnike sedativa, niti ih policijska patrola zaustavlja na putu do prodavnice.

Šta je to Milena uradila, osim što je odigrala predstavu u kojoj se kažu kritikuje autoritarizam, mafija, sprega pandura i državnog vrha sa mafijom, šta je to sumnjivo uradila Milena da bi je nakon predstave zaustavljali i pretresali kao da ima debeo dosije posedovanja droge, dok se s druge strane opušteno dila droga, vrbuju dečurlija da je prodaju po školskom dvorištu za krupne zveri, dok se pod okriljem politike muljaju nezamislive stvari, muka mi je da nabrajam.

Idite bre u pičku materinu. Ko vam dao nalog za pretres? Jesu li vozili brzo, prošli kroz crveno, udarili nekoga, krivudali u vožnji? Šta je razlog da se nakon predstave zaustavi auto sa glumicom i izvrši pretres? Ko je dao nalog za to? Ima li neka dojava, a ako ima baš me zanima šta su policiji dojavili: Ona glumica je delovala sumnjivo, kao da diluje bromazepam, to je opojna droga, moramo joj napraviti sačekušu, pretresti je, privesti je, tražiti joj pismenu dokumentaciju, maltretirati je kao da je pobila pola publike nadrogirana.

Tako nešto?

Ili je možda reč o zastrašivanju aktera putujuće politički angažovane predstave koja pljuje na autoritarizam kroz lik i nedelo jednog čoveka.

Ne znam, nagađam, nisam gledala predstavu, ali ću sad sigurno da kupim kartu ako budu dolazili kod nas. Prethodno ću da popijem svoje dve tablete za glavu, psihoaktivne, kod kuće, da se ne bih zajebavala po stanici, nemam ovih dana volje za objašnjavanja.

Ova nacija skurcala je u sedative odavno, to odgovara ovima gore, s njima se svakodnevica lakše vari iako mene to sa lakim varenjem nervira jer se svodi na mirenje, a kad se ljudi mire onda možeš da ih jebeš kako hoćeš, jer su se pomirili sa tim da ih jebeš, i uopšte im ne smeta što ih jebeš, nekad to i vole, posebno kad krenu vaučeri, jednokratne pomoći i ostali afrodizijaci.

Sva g*vna isplivala su na površinu kad je Severina izgubila starateljstvo

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

765 Shares
765 Shares
Share via
Copy link