Magazin Srbija

Pusti sine, mama će, tata će – i polako dobijamo generaciju idiota nesposobnih za život (VIDEO)

milan strongmen

Vest da je učenik jedne beogradske škole poprskao učiteljicu parfemom, uprkos činjenici da je znao da je ona alergična, te da bi posledice mogle biti tragične, uzdrmala je javnost u Srbiji i ponovo pokrenula diskusiju o tome kako vaspitavamo današnje genreracije i kakvoj budućnosti da se nadamo sa ovakvim pokolenjima.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj nasilja u školi u kojem su žrtve prosvetni radnici. Nedavno smo imali slučaj gde su učenici izmakli stolicu nastavnici, ali i niz drugih neslavnih događaja.

Sve više se govori o pravima učenika, a sve manje o pravilima ponašanja i odgovornosti za učinjene postupke. Roditelji kao da zatvaraju oči ne želeći da shvate ozbiljnost situacije i vremena u kojem živimo.

Starije generacije odgajane su na potpunmo drugačiji način, gde je tolerancija za postupke poput nasilničkog ponašanja prema vršnjcima i nastavnicima bila nulta.

Autoritet koji su nekada prosvetari imali nad učenicima, današnje generacije nikada neće moći da razumeju, krijući se iza jednog od kontraproduktivnijih prava koja su na neki način nastala kao posledica demokratskog društva.

Ove škakljive teme, a koja se tiče odgoja dece, dotakao se trener i uticajni jutjuber, poznatiji kao Milan Strongman. Naime, on je snimo Snimio je video u kojem je objasnio zašto su danas mladi ljudi nesposobni za život.

– Pusti sine, mama će. Pusti sine, baka će. Evo tata će završiti za tebe. I polako školujemo generaciju idiota koji su nesposobni za život. Nesposobni su jer su zavučeni u videoigre, žive u virtualnom svetu. Nesposobni su jer su navučeni na društvene mreže, nemaju pravi društveni život, napune 23-24 godine i uopšte ne doživljavaju koncept rada kao nužnost. Oslanjaju se na porodicu i maštaju o velikim parama, maštaju o tome da će s 23 godine naučiti trgovati kriptovalutama, trgovati na berzi i postati miioneri jer su videli tipa koji je na internetu slikao to da je postao milioner – rekao je na početku videa koji je postao viralan.

Potom je nastavio da su to razlozi zbog kojih danas radnu snagu uvozimo iz inostranstva.

– Zato i Srbija i druge zemlje u okruženju uvoze ljude iz Bangladeša, Indije, Vijetnama, Kube. Jer su naša deca nesposobna da bilo šta sama naprave. Pusti sine, mama će. Nemoj ti, sine, ja ću. Šta ti je rekla učiteljica? Idem ja njoj objasniti. Pišete im domaće zadatke, perete im odeću, sređujete im sobu… Kako ga naučite tako će funkcionirati. Ako dete nije išlo u prodavnicu, ako nije išlo samo na more, ako nije ostalo bez kinte pet dana pre kraja letovanja pa se mora snaći, pozajmiti, hraniti se siromašnije, neće biti čvršće. Ako vi sve radite za njega, napravićete debila – poručio je roditeljima.

Šta vi mislite, ko je kriv za bahato ponašanje današnjih generacija i da li je sistem vrednosti znatno poremećen u društvu?

Izvor: Stil

Što je u Japanu normalno, u Švedskoj je prestrogo: 6 najčudnijih metoda vaspitanja dece u svetu

26 Shares
Share via
Copy link