Magazin

Važna lekcija za sve roditelje: Majka sa puno strpljenja i razumevanja umiruje uplakanog sina (VIDEO)

vaspitanje
Printscreen

Mnogi pokušaju da naprave savršen balans u vaspitanju svoje dece, ali neretko se dešava da to dovede ili do preterane razmaženosti dece ili do odustajanja roditelja i povratka na neke staromodnije vidove roditeljstva.

Pozitivno roditeljstvo ili pozitivna disciplina podrazumeva noviji sistem podizanja dece koji ističe da veliku razliku prave razgovor, razumevanje i smirenost roditelja.

Ipak, mnogima fali konkretan primer – kako primeniti sve te definicije i savete stručnjaka kada se dete valja po prodavnici ili doživljava tantrum.

Jedna mama je svojim primerom i saosećajnim pristupom koji je postideo, ali i inspirisao mnoge, pokazala kako u praksi izgleda nežno roditeljstvo.

Video koji je postao viralan na TikTiku i ima preko sedam miliona pregleda prikazuje posledice neslaganja Keša i njegova dva brata i sestre.

– Vidim koliko si ljut i želim da se osećaš bolje – govori Benet dok kleči u visini njegovih očiju.

– Ponekad se osećamo bolje kada dobijamo stvari koje želimo, ali ponekad ne možemo da dobijemo stvari koje želimo. I u redu je biti ljut, ali onda moramo biti u stanju da to pustimo i shvatimo da nećemo dobiti i moramo da pronađemo drugi način da se osetimo bolje.

Uz ove savete, Benet je nekoliko puta istakla i koliko ga voli, ali i podsetila da i on mora da voli sebe. Upravo ove rečenice su ono što svako dete treba da čuje jer igraju ključnu ulogu u odgajanju samopouzdanog i samosvesnog deteta.

@thebennettgang Reply to @renewaldoctrine ♬ original sound – destiny Bennett

A koliko je i nekim starijim generacijama bilo potrebno da čuju ovo, govore u prilog komentari ispod videa.

– Dete u meni je trebalo ovo da čuje – prokomentarisao je jedan korisnik.

– Neverovatan je način na koji razbijamo metode grdnje koji s eproblače generacijama. Tako sam ponosna. A ovo je prelepo.

– Voleo bih da su moji roditelji mogli da me uteše kad sam se osećao loše. Ako se i ti tako osećaš, nisi sam.“, stoji u drugom komentaru.

– Neki od vas su tako dobri roditelji – rekao je drugi.

– Ova nova deca su tako srećna.

Iako nežno roditeljstvo nije novo, definitivno mnogi o njemu još uče. Mnogi u detinjstvu nisu imali istu naklonost koju učimo da pružimo svojoj deci i zato je pojam svesnog roditeljstva danas življi nego ikad, na veliku sreću budućih generacija, piše Zadovoljna.

5 pravila nemačkih roditelja za vaspitanje dece koja su Srbima nezamisliva

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link