Magazin

SRAMOTA: Ovako izgleda grob čuvenog srpskog glumca (FOTO)

milan-srdoc-grob.jpg2

Između ostalih, najviše ga pamtimo po ulozi čika Mige u „Ludim godinama“, gde je igrao prodavca lozova. Na pitanje da li će popiti čašicu alkohola Gidri Bojaniću je odgovorio; „Može, al’ samo po jednu“. Legendarna fraza iz filma uvrežena je u narodu i danas.

Naš čuveni glumac Milan Srdoč, ostavio je veliki trag na u jugoslovenskom pozorištu i filmu, da bi zatim bio potpuno zaboravljen. O tome najbolje svedoči stanje u kom se nalazi njegov grob.

Simpatični komičar je živeo skromno, a ljudi su ogorčeni zbog toga što nakon smrti 1988. godine nije dobio zasluženo mesto među slavnim glumcima.

Umesto toga, njegov grob je potpuno zaboravljen, nije sahranjen u Aleji zaslužnih građana poput nekih svojih kolega , što i te kako pogađa pojedine građane, prenosi Direktno.

Tome u prilog svedoči i objava na Tviteru, gde se jedva nazire grob čuvenom Milana Srdoča, ispod čega je ostavljen jasan komentar:

– Grob Milana Srdoča… A nekima Aleja – glasila je poruka na Tviteru.

– Meni je veća sramota da ćerka i unuk koji žive u ogromnom stanu u Vuka Karadžića, koji im je ostavio, nisu ocu i dedi podigli spomenik. Očigledno da ni ne obilaze grob – bila je samo jedna od reakcija nezadovoljnih tviteraša.

Najbolji srpski glumci tokom prethodnih 50 godina

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

5.5K Shares
5.5K Shares
Share via
Copy link