Magazin Putovanja

Na Mikonosu ograničeno kretanje i zabranjena muzika u restoranima i kafićima

mikonos

Grčka je danas zabranila muziku u restoranima i barovima i ograničila kretanje na popularnom ostrvu Mikonos nakon porasta broja zaraženih korona virusom na tom području.

Nakon “zabrinjavajuće” lokalne epidemije, ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da zabranjuje muziku na ostrvu i da će kretanje od jedan sat posle ponoći do 6 ujutru biti dozvoljeno samo onima koji idu na ili se vraćaju sa posla, ili iz zdravstvenih razloga, javio je Rojters.

Ove restrikcije biće na snazi do 26. jula.

Mikonos, poznat kao ostrvo za zabave super bogatih, jedna je od najpopularnijih grčkih destinacija i privlači više od milion posetilaca svake godine, među njima holivudske zvezde, modele i svetski poznate sportiste, navodi agencija Rojters a prenosi Tanjug.

Zbog porasta broja novozaraženih Grčka je uvela nove mere, a nova pravila su, kako kaže minstarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u skladu sa novom epidemiološkom situacijom.

“Pričali smo o tome još pre dva meseca kada smo sklopili sporazum o priznavanju sertifikata, da svi naši sporazumi koji su na snazi, da će biti moguće menjati mere ulaska i boravka u zemljama ako to nalaže epidemiološka situacija”, objasnila je ministarka za TV Prva.

“Ona je istakla da je najsigurnije ići na letovanje ako ste vakcinisani. Brojke govore da smo bili u pravu i da će oni koji su vakcinisani bez problema moći da putuju i uživaju u letovanju, a da oni koji nisu, neće moći da uživaju”, dodala je.

Međutim, nije, tako barem kako izvešatava turistički vodič Maja Novaković iz Grčke koja kaže da Grci donose nove mere, ali da se one odnose na grčko nevakcinisano stanovništvo.

“Nije se drastično promenilo ništa sem da oni Srbi koji nisu vakcinisani, moraju da nose maske u zatvorenim prostorima, ali Grci imaju bašte svuda. More je pretoplo, uživaju i nemaju nikakvih problema. Sve mere koje Grčka donosi, donosi zbog nevakcinisanih građana”, kaže Novaković.

Nove mere u Grčkoj! Ako niste vakcinisani ne možete u restoran i nema đuskanja

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


42 Shares
Share via
Copy link