Vesti Novi Sad Magazin

Mesta na kojima ne želite da se zadesite u Novom Sadu

Prilikom obilaska Novog Sada sigurno je šta ćete posetiti, pregršt istorijskih znamenitosti, a uživaćete i u šetnjama uređenim novosadskim ulicama. Međutim, lepu sliku Novog Sada narušavaju pojedina mesta, što zbog zapuštenog izgleda, što zbog atmosfere koja vlada oko građevina. Pojedine ulice, poput ulice Branislava Nušića svakako nisu najbolji izbor za noćnu šetnju, a napuštene prostore treba izbegavati u širokom luku. Pogledajte koja mesta u Novom Sadu sigurno nisu ucrtana ni u jednu turističku rutu, a ni lokalno stanovištvo ne uživa dok prolazi pored njih.

Zapušteni blok Kliničkog centra Vojvodine

Gradnja dodatnog bloka Kliničkog centra Vojvodine je započeta, ali je obustavljena, te je sada ovaj prostor pravo betonsko ruglo. Pusto je već nekoliko decenija, trava je narasla, nakupilo se svakakvog krša i životinja.

cernobilj-u-novom-sadu
Foto: Milenko Stanković

Zbog činjenice da je pokriveno, ovo mesto utočište je beskućnicima i narkomanima. Po mraku deluje jezivo, a ni na dnevnoj svetlosti izgleda kao ruševina nastala posle bombaškog napada.

Okružni zatvor na Klisi

Sve i da ne znate funkciju ove sive građevine, neće vam se svideti i sigurno je da će izazvati negativna osećanja. Novosadski zatvor na Klisi, arhitektonski gledano, građevina je zatvorenog tipa, a iza visokih betonskih zidova sa karaulama smeštene su dve slične građevine, jedna za pritvor, a druga za izdržavanje kazne.

zatvor_klisa
Foto: Laslo Takač

Zanimljivo je da je novosadski zatvor nekada bio smešten u Dunavskoj ulici, a zgrada u kojoj su se nalazili zatvorenici dobila je funkciju Arhiva Vojvodine. Na svu sreću, ova institucija zatvora izmeštena je iz centra, a sadašnja zgrada zatvora, više nego stara, i položajem i izgledom uliva nervozu.

Divlja deponija na Temerinskom putu

Ova deponija jedna je od najvećih i već nekoliko godina lokalne vlasti bezuspešno pokušavaju da reše ovaj problem.

Čak ni postavljanje komunalnog inspektora nije rešilo problem. Količina smeća je ogromna, a stiče se utisak da se tu odlaže smeće, ne samo iz Novog Sada, već i iz okolnih gradova. Gradska čistoća neumorno uklanja taj otpad, ali se čini da gomila smeća neprestano raste.

Koji delove Novog Sada vi izbegavate? Budite slobodni da dodate svoje predloge u komentarima.

Pročitajte više sličnih priča

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

A

Aleksandra Aleksić

1 Comment

Klikni da komentarišeš

 • Zaboravili ste napustene kuce na trasi novog bulevara Bate Brkica na Novom Naselju. Po meni to je najstrasniji deo grada . Dovoljno je da se samo malo prosetate iz satelitske pijace pa da vidite strahote ljudskog nemara . Dovoljno je reci da u zgradama koje su izgradjene u zadnjih 7 godina zivi preko 250 deteta koje svaki dan moraju da prolaze kroz tu jezu i da rizikuju da ih sikaniraju narkomani i lutalice koje se tu skupljaju . Na vas zahtev rado bih vam dostavio novo fotografije . Ipak Novi Sad i malo dalje od Limana i Keja .

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter