Svet Vesti

Mesiju ponuđeno 1.000.000 $ za crni plašt koji je zasenio najvredniju fotku njegovog života

mesi-plast
Foto: EPA

Mnogo bure u celokupnoj svetskoj javnosti podiglo se nakon ceremonije dodele pehara za šampiona sveta u Kataru. Podsećamo, šeik Tamim stavio je Lionelu Mesiju ogrtač i po mišljenju mnogih pokvario Argentincu najvredniju fotografiju u životu.

Od onih koji bolje poznaju arapsku kulturu stiglo je objašnjenje da je u pitanju bišt, tradicionalni ogrtač u tom delu sveta, koji se daje samo posebnom gostu i shvata se kao najveće moguće priznanje veličine.

E, upravo za taj bišt Lionel Mesi je dobio vrednu ponudu. Ahmed Al Barvani, advokat i član parlamenta Omana, poslao je Argentincu javno ponudu od 1.000.000 američkih dolara za ogrtač!

„Iz Sultanata Oman šaljem vam čestitke na osvajanju Svetskog prvenstva u Kataru. Arapski bišt je simbol plemstva i mudrosti. Nudim vam 1.000.000 dolara u zamenu za taj bišt“, napisao je Al Barvani na tviteru, označivši Mesija, da je njemu namenjeno.

Potom je advokat iz Omana dao izjavu za domaće medije u kojoj je dodao:

„Bio sam na stadionu i gledao uživo trenutak kada je Emir od Katara poklonio Mesiju bišt. Bio je to momenat u kojem je svet shvatio da smo tu, da je to deo naše kulture. Turnir je bio izvor ponosa i osvetleo bitne činjenice da nismo zaboravili Palestinu i da je arapski svet ujedinjen“, dodao je Al Barvani.

Od Mesija odgovora na ponudu nema, a teško i da će ga biti. Svestan je i on počasti koju je dobio, pogotovo što su mu i gazde u Pari Sen Žermenu iz arapskog sveta…

Izvor: Mozzart sport

Trener otkrio šta bi se desilo da je Mesi odbio da stavi na sebe plašt katarskog šeika

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link