Magazin

Memedović prvi put o otkazu na RTS: „Radio sam 36 godina, zasslužio sam makar sat“

jovan memedovic

Voditelj Jovan Memedović, autor emisije „Sasvim prirodno“, dao je otkaz na RTS-u nakon više od 30 godina rada u ovoj kući, a danas je i prvi put govorio o tome.

Memedović je gostovao u emisiji „Jedan dobar dan“ na RTS-u i uživo prokomentarisao razloge svog otkaza na Javnom servisu posle više od tri decenije.

– U okviru rubrike RTS predstavlja trenutno imamo priliku da zavirimo u snimanje 11. sezone kviza ‘Potera’, najgledanijeg kviza u Srbiji. Sa nama je autor ‘Potere’, voditelj i novinar Jovan Memedović, naš dragi kolega i omiljeno TV lice. Kako teku snimanja –  pitala je novinarka Memedovića.

On je odgovorio da je za takmičare igra najbitnija.

– Snima se 11. sezona, uigrali smo se za tolike godine. Što je najzanimljivije, dolaze nam jako sveži mladi ljudi koji žele da se poigraju sa nama i dobro je što su shvatili da nije ovde cilj da se pošto-poto zaradi neki novac, ovde je najbitnija igra uz znanje i mislim da smo postigli neku finu opuštajuću atmosferu gde se svako oseća prijatno – odgovorio je Jovan Memedović.

Na ove njegove reči se nadovezao Milan Bukvić, koji je tragač u kvizu i koji je ispričao šta sve gledaoci mogu da očekuju tokom nove sezone emisije.

Nakon toga je voditeljka spomenula priču o otkazu Jovana Memedovića.

– Kao što će gledaoci videti, nema nikakvih promena. Moja emisija ‘Sasvim prirodno’ ide u istom terminu, možda na papiru postoji neka promena, nisam više stalni član, ni na plati RTS-a. Radio sam eto tih nekih 36 godina u životu za RTS… Možda mi je malo krivo, ne bi bilo loše neki sat da dobijem za zasluge do sada. Voleo bih da me ne pominju više po neki drugim medijima, nema potrebe. Sve je u najboljem redu – kazao je Memedović, prenosi Nova S.

On se potom osvrnuo i na razloge zbog kojih je dao otkaz.

– Pošto se pominje neki etički kodeks, ja sam za to. Hajdemo, etički kodeks, poštujemo. Neka se primeni – rekao je on uz osmeh i odmahivanje rukama.

Podsetimo, razlog Memedovićevog otkaza je Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Brankom Klanščekom usvojio krajem prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na javnom servisu zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije.

Problem u Memedovićem slučaju je emisija „Potera“. RTS je izrazila žaljenje zbog Memedovićevog odlaska.

Iako je dao otkaz na RTS-u, Memedović će ostati voditelj kviza Potera, a na javnom servisu nastaviće da se emituje njegova autorska emisija „Sasvim prirodno“.

Memedovićeve emisije ostaju na programu, predsednik UO RTS: „Sve je isto samo njega nema na platnom spisku&“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link