Magazin Svet

Melinda i Bil Gejts nisu imali predbračni ugovor, sad je muka kako podeliti 124 milijarde $

bil-melinda
FOTO: TED S. WARREN/ASSOCIATED PRESS

Dokumenti o razvodu Bila i Melinde Gejts otkrili su ne samo da je razlog za razvod “nepovratno slomljen brak”, nego i da nemaju predbračni ugovor, ali i da je Melinda predala papire.

Pravni papiri do kojih je došao The Sun otkrivaju da je Melinda Gejts bila ta koja je podnela zahtev za razvod i rekli da su “stranke razdvojene”.

Najstarija ćerka para Dženifer (25) prokomentarisala je razvod na Instagramu ubrzo nakon što su njeni roditelji izašli sa vešću u javnost.

“Još uvek učim kako da najbolje podržim svoja osećanja povodom ovoga, kao i sećanja članove porodice u ovom trenutku, i zahvalna sam što imam prostora za to”, napisala je, pa dodala:

“Neću lično dalje komentarisati bilo šta oko razvoda, ali molim vas znajte da mi vaše lepe reči i podrška znače sve na svetu.”

Dženifer je najstarije od troje dece para Gejts. Njen brat Rori ima 22, a sestra Fibi 19 godina.

Melinda je ranije priznala za “The Sunday Times” da je biti s Bilom često bilo “neverovatno teško”, i to je izjavila kada su obeležili 25 godina braka.

melinda-zahtev-razvod
Zahtev za razvod Melinde Gejts, Foto: Profimedia

“Kada je imao problema da donese odluku da li ćemo se venčati, bilo je jasno da se tu ne radi o meni, već je razmišljao da li može da nađe ravnotežu između posla i privatnog života”, rekla je ona 2019. godine, a prenosi b92.

Podsetimo, kada je Bil Gejts na Tviteru objavio da se razvode, vest je odjeknula kao bomba.

Dosadašnji supružnici 2000. godine osnovali su i “Bil & Melinda Gejts” fondaciju koja upravlja sa gotovo 50 milijardi dolara i smatra se najvećom privatnom fondacijom na svetu.

Njihov razvod će verovatno izazvati šok u svetu filantropije, biznisa, ali i javnog zdravlja.

Nadalje, razvod otvara pitanje o budućnosti enormnog bogatstva Gejtsovih, a veliki deo još nije doniran fondaciji Bil & Melinda Gejts.

Forbs bogatstvo Bila Gejtsa, osnivača tehnološkog diva Majkrosoft, procenjuje na čak 124 milijarde dolara.

Salvu komentara na društvenim mrežama koje je izazvao ovaj ‘razvod decenije’ možete pogledati na linku ispod ovog teksta.

Razvode se Gejtsovi: Hoće li joj pripasti i polovina čipovanih?

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
286 Shares
286 Shares
Share via
Copy link