Svet Vesti

MekDonalds posle 32 godine napušta Rusiju definitivno i zauvek

mcdonalds rusija

Posle više od 30 godina rada na tlu Rusije, popularni lanac brze hrane MekDonald’s objavio je da u potpunosti obustavlja poslovanje u toj zemlji.

Veliki broj internacionalnih kompanija privremeno je obustavio poslovanje na teritoriji Ruske Federacije, a rzlog je agresija na Ukrajinu koja je započela 24. februara.

Jedna od tih kompanija je i Mekdonalds iz kojeg su početkom marta saopštili da će privremeno obustaviti poslovanje u Rusiji do okončanja rata. Uzevši u obzir trenutnu situaciju u Ukrajini, Mekdonalds je doneo zvaničnu odluku o potpunom povlačenju.

– Ovo je komplikovano pitanje bez presedana i sa dubokim posledicama – izjavio je izvršni direktor Mekdonaldsa u poruci koju je uputio zaposlenima, prenosi „New York Times“.

Naglasio je i da je nemoguće zanemariti humanitarnu krizu koja je izazvana ratom u Ukrajini.

– Neki bi mogli da tvrde da je obezbeđivanje pristupa hrani i nastavak zapošljavanja desetina hiljada građana sigurno dobra i ispravna stvar. Međutim, nemoguće je zanemariti humanitarnu krizu izazvanu ratom u Ukrajini. Nemoguće je očekivati da zlatni luk (simbol kompanije) predstavlja istu nadu i obećanje koje nas je dovelo do ulaska na rusko tržište pre 32 godine – rekao je direktor.

Rusi zabranili Facebook i Instagram, zatvorili Mekdonalds, otvorili Ujka Vanju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

314 Shares
314 Shares
Share via
Copy link