Magazin

Mekartni misli da su Bitlsi bolji od Stonsa, Džeger mu pojasnio zašto nisu

BEATLESSTONES3main
Foto:pastemagazine.com

Legendarni Bitls ser Pol Mekartni nedavno je u jednom intervjuu izjavio da su Bitlsi bolji bend od Rolingstonsa čime je produbio višedecenijsku raspravu među rok publikom širom sveta. Nakon ovakvog stava, Mik Džeger je odlučio da podeli svoje viđenje večitog rivalstva.

On nije želeo da ulazi u polemiku koji bend je bolji, ali je precizirao koje su to razlike između Stonsa i Bitlsa.

Mekartni se početkom ovog meseca, u razgovoru sa Haurdom Sternom, složio sa voditeljom da su Bitlsi bolji pritom pojasnivši svoj stav.

– Stonsi su ukorenjeni u bluzu. Kada pišu pesme, one moraju da imaju veze sa bluzom. Na nas (Bitlse) je uticalo malo više stvari. Ima dosta razlika, i ja obožavam Stonse, ali slažem se sa tobom. Bitlsi su bili bolji – rekao je tada Pol.

Džeger smatra da između dva benda “očigledno nema konkurencije”.

– Značajna razlika je ipak u tome što su Rolingstonsi postali veliki koncertni bend u narednim decenijama, dok Bitlsi nikada nisu ni imali turneju po arenama. Nikada nisu svirali u Medison skver gardenu (dvorani u Njujorku) sa pristojnim ozvučenjem. Raspali su se pre nego što je taj biznis sa turnejama zaista počeo – ukazao je Džeger.

Podsetio je da su „liverpulske bube“ održale sjajan koncert 1965. godine, na stadionu „Šej“ u Njujorku, kojem je i sam prisustvovao, ali da su Stonsi u narednoj deceniji počeli da pune stadione širom sveta, što još uvek čine.

– U tome je značajna razlika između dva benda. Jedan bend ima neverovatnu sreću da i dalje svira na stadionima, dok drugi više ne postoji – zaključio je Džeger, prenosi N1.

Nisam mogao da odolim: Kako je Kit Ričards ušmrkao svog oca

Avatar

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link