Srbija Vesti

Medved zalutao u Bajinu Baštu sreo ljude i uhvatio šturu ka Tari ne osvrćući se (VIDEO)

mrki-medved
Foto: Ilustracija

Događaj koji je prošle sedmice uznemirio i uplašio građane Bajine BVašte  posebno u Ulici Spasoja Ivanovića, jeste pojava medveda  koji je „protutnjao“ kroz ovaj kraj s tim što je ostalo nejasno ko se više uplašio ljudi ili nesrećni medved.

Rade preskočio ogradu da pobegne od medveda

Naime, kako prenosi Telegraf, kada je uveče oko 23 sata izašao da ubaci stvari u automobil, Rade Jaraković nije ni slutio da će na metar od sebe ugledati medveda koji trči uz ulicu.

– Izašao sam tu do kola da stavim stvari. Čuo sam da nešto ide uz ulicu, ali nisam znao šta. Mislio sam da su neki kučići. Čulo se baš glasno.I tu na metar od kapije, vidim stade medved. Verovatno se i on uplašio malo. Propeo se na zadanje noge. Ogradu nisam ni otvarao, preskočio sam ogradu. Međutim, on je samo otišao, nije me napao – priča meštanin Rade dodavši da je pobegao i njegov pas.

Radova majka Jelena odmah je sugrađane upozorila putem društvenih mreža. Kod mnogih je to izazvalo nevericu.

– Nisu verovali, mislili su da se se šalimo. Doduše, nisam ni ja verovao sam sebi – dodaje Rade.

„Samo je hteo da ode u šumu“

Nešto kasnije, oko 23.45, medved se obreo u Moravskoj ulici. Jovanu Petrović probudila je buka u dvorištu. Pomislila je da psi ponovo pokušavaju da uđu i napadnu njihovog zeca.

– Kada sam izašla, čula sam truprtanje. Nisam znala gde se nalazi i uplašila sam se da me ne napadne kuče, jer se dešavalo da reži na nas. Upalila sam svetlo u garaži, išla sam oko kola i počela sam da tapšem malo jače. Čula sam kako preskače ogradu kod komšinice. Tada sam krenula ka mojoj kapiji, onda se pojavio i otrčao uz ulicu. Ali se i on uplašio, kako životinja, tako i ljudi, samo je hteo da ode u šumu – kaže Jovana.

Medved je za sada NLO

U NP Tara kažu da medved nema oznaku , pa nemaju ni informacije o njegovom kretanju.

– Posmatramo to kao jedinstven slučaj. Jeste čudno što je životinja sišla tako u sam grad, ali sa druge strane znamo da je relativno blizu i planina, pa i nije toliko iznenađujuće kad znamo kolika je brojnost medveda na Tari. U svemu pretpostavljamo da je medveda nešto skrenulo sa njegovog puta, verovatno ga je nešto uplašilo. Nije sigurno potraga za hranom, jer je bila rodna godina – Ranko Milanović ispred NP Tara.

Kako dalje navodi, građani su o svemu obavestili policiju i „rendžere“ NP Tara.

Izvor: Telegraf

Mrki medved po 1. put ušao u centar Bajine bašte a evo i zašto baš sada

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
185 Shares
185 Shares
Share via
Copy link