Magazin

Medicinska sestra iz Čačka ima najneobičnije ime u Srbiji i kolege kažu da joj baš pristaje

omiljena 3
Printscreen K1 TV

Postoje ona uobičajena imena u Srbiji koja svi svakoga dana čujemo na ulici, u različitim ustanovama, na televiziji ili internetu, ali tu su i ona neobična imena sa kojima se ne susrećemo baš svakoga dana.

Nekada ime zaista opravdava karakter određene osobe, a čini se da je upravo tako u slučaju jedne medicinske sestre iz Doma zdravlja u Čačku koju svi opisuju kao nasmejanu, vedru, srdačnu i pre svega vrlo ljubaznu osobu. Njeno divno ime je Omiljena.

– Zovem se Omiljena Drulović, rođena sam u Novoj Varoši, tamo sam živela do pre 22 godine kada sam sa mužem i decom prešla u Čačak – priča Omiljena.

Njeno ime je zaista vrlo retko, ali ona kaže da u našoj zemlji postoji još nekoliko žena sa istim imenom.

– Ime je retko u mom kraju, ima još nekoliko njih koji se tako zovu kao ja. Najpre nisam volela svoje ime, bilo mi je neobično. Devojčice oko mene su se zvale uobičajenim imenima: Ana, Mila, Miljana, a ja sam možda nekad i želela da imam neko od tih imena, ali sam se vremenom navikla i zavolela svoje ime – kaže Omiljena, koja je svoje ime dobila od tetke sa očeve strane.

omiljena 1
Printscreen K1 TV

– Na nagovor tetke mama mi je dala to ime i hvala joj na tome – navodi Omiljena.

Seća se dolaska u Čačak i jedne komične situacije.

– Kada sam došla u Čačak videla sam koliko je moje ime posebno i neobično. Prva sam dobila ocene u srednjoj školi, jer su nastavnici čuli za moje neobično ime. Kada sam počela da radim svi su me jako lepo prihvatili, koleginice moje nisu čule za takvo ime, a kada sam se predstavila, jedna od koleginica nije shvatila šta sam ja rekla, pa je rekla ‘kad pre omiljena, samo što je došla’. Vremenom su me i pacijenti upoznali – objašnjava Omiljena Drulović.

Njene kolege iz DZ u Čačku ne štede reči hvale na račun Omiljene medicinske sestre, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi ona radi pune dve decenije.

– Vredna je, ljubazna, inteligentna, ima odličnu komunikaciju među pacijentima. Ona nije samo ‘omiljena’ već je zovemo i Mila. To govori o njoj, zaista je mila. Kao saradnik je odlična, a svi pacijentu kažu da joj ime baš odgovara – prokomentarisale su njene kolege.

omiljena 2
Printscreen K1 TV

Zbog njenog imena čitava porodica postala je omiljena u kraju, pa ih sada nazivaju „omiljena porodica“.

– Prijatelj mi je rekao da slobodno kažem i da mog supruga zovu ‘Omiljeni’. Nas kao porodicu zovu ‘omiljena porodica’. I on ima pored mene taj nadimak Omiljeni čovek – zaključuje za „K1“ televiziju Omiljena Drulović.

Novosađanka Anastasija već 10 godina čuva umetnost lepog pisanja od zaborava (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link