Magazin Poznati

Geneza Nade Macure: Malo ko bi najpoznatiju doktorku prepoznao iz mlađih dana (FOTO)

macura
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Nada Macura je medijski možda i najpoznatija doktorka u Srbiji. Njeni saveti za brigu o sopstvenom dobrostanju uvek su dobrodošli, a svakako je najbolje prepoznajemo i pamtimo po čuvenom savetu o „slojevitom oblačenju“.

Doktorka Macura trudi se da prilikom svakog pojavljivanja u javnosti bude besprekorno doterana, a sada se na društvenim mrežama pojavila njena fotografija iz mladosti kada je izgledala dosta drugačije.

Mnogi su se iznenadili kada su videli Nadine fotografije pre 20 godina, a ubrzo su postale pravi hit na Internetu. Pozitivni komentari na društvenim mrežama samo su se nizali jedan za drugim.

Nada je jednom prilikom otkrila kako joj se mnogi na društvenim mrežama udvaraju, ali je dodala i da to ne shvata previše ozbiljno.

Podsetimo, Nada je radila kao portparolka hitne pomoći, a po struci je kardiološkinja. Rođena je 28. januara 1948. godine u Vrdniku, a od 1989. godine počela je da živi i radi u Beogradu.

Od 1989. do 2018. godine je radila u beogradskoj hitnoj pomoći kao lekarka, kardiološkinja i portparolka. Uporedo sa tim je sarađivala sa mnogim medijima u Beogradu. Sve je počelo kada je tokom jednog dežurstva upoznala novinarku Radio Beograda.

Njoj se svidelo kako doktorka objašnjava i kako se izražava, te je nagovorila uredništvo da pokušaju da ostvare saradnju, piše biografija.org. Uređivala je i vodila nekoliko emisija, te se redovno uključivala u jutarnje programe. Nakon što se 2018. godine zvanično penzionisala u hitnoj pomoći, dobila je stalni angažman na jednoj televiziji. Dobitnica je nekoliko značajnih nagrada i priznanja.

Izvor: Stil

Ivana diplomski spremala u porodilištu, porodila se, pa postala doktorka sa čistom desetkom

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

63 Shares
Share via
Copy link