Vesti

Objavljene sumnjive poruke koje su Matejevi prijatelji razmenjivali nakon njegovog nestanka

matej-peris-nestao

Hrvatska policija došla je u posed prepiske prijatelja nestalog Splićanina Mateja Periša u kojoj se sa devojkom iz Splita dopisuje o nestanku druga, ali i onome šta se događalo kobne noći.

Koliko će te poruke osvetliti nestanak samog Mateja, teško je za pretpostaviti, ali će barem doneti neku sliku događaja koji su prethodili njegovom nestanku.

Portal Slobodna Dalmacija došla je u posed WhatsApp prepiske između Matejevog prijatelja B. koji je bio s njim u Beogradu te kritične večeri i devojke S. koja je ostala u Splitu i nije išla sa društvom u Beograd. Prepiske se odnose dan nakon samog nestanka Mateja Periša i pet, šest dana nakon toga.

Tako B. u prvoj poruci piše devojci S.: „Ja ne znam šta je njemu bilo. Halucigene droge ili šta. Slične… Mi nismo uzimali, ja ne znam šta je njemu bilo.“

S. mu odgovara: „Pa ne verujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće.“

B. joj nakon toga piše: „Stvarno ne shvatam.“

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke devojke S, ali se one ne odnose na ovu temu, da bi par dana nakon toga između njih opet bila obnovljena ova priča.

B. joj tako piše: „Može biti i to šta ti govoriš. Al opet došao bi do Mira, rekao: „Idem rešiti“, ne bi mu rekao: „Idem napraviti đir po klubu“. Ne znam stvarno šta reći.“

S. mu nakon toga odgovara: „Da, ali usput upao u priču u tom điru s čovekom, možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila.“

B. joj odgovara: „Može biti stvarno, koliko znam Maja ne koristi.“

S. dalje pita: „A je l mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?“

B. joj dogovara: „Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao.“

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, a to je zašto Matejev prijatelj B. menja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako devojka S. zna situaciju sa Zadranima.

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i posle Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejevog kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena.

Kako doznaje Jutarnji list, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s „ekipom Zadrana“ koji su tu noć bili u klubu Gotik neposredno pokraj društva Mateja Periša.

I dalje se sprovode neke radnje vezano za mobilni telefon, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije.

Možda ovi dokazi neće pomoći da se nađe Matej, ali će rasvetliti zašto je Matej u majici izletio iz kluba Gotik u beogradsku noć i zašto je nakon trčanja od devet minuta stepenicama ispod restorana Savanova krenuo prema reci Savi.

Maja iz Splita je poslednja osoba koju je Matej zvao kobne noći: Žao mi je što se nisam javila

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


27 Shares
Share via
Copy link