Magazin Novi Sad

Bahata i bogata kćerka bosa sa Marakane divlja po Fruškoj gori

Na Fejsbuk stranici pokreta “Odbranimo šume Fruške gore” osvanula je fotografija koju je Maša Terzić, ćerka kontroverznog direktora Crvene Zvezde, postavila na Instagramu. Ona je na fotografiji u maskirnom odelu sa kacigom na četvorotočkašu, nakon jedne vožnje po fruškogorskoj šumi.

Jedan od članova ove Fejsbuk grupe isprovocirano je prokomentarisao.

– Bogata i bahata deca kojima su tate kupile igračke da divljaju po prirodi. Maša Terzić, ćerka Zvezdana Terzića, generalnog direktora fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, protiv koga i dalje traje postupak zbog malverzacija sa transferima igrača…. – napisao je korisnik društvene mreže.

Mlađana Terzićeva na svom kvadiću vozala kroz prvu i drugu zonu zaštite (tamo gde uprava Nacionalnog parka planinarima i ljubiteljima prirode naplaćuje prolaz, a besplatno pušta ljubiteleje moto-sporta na besnim mašinama).

Maša Terzić je prekšila najmanje 2 zakona: onaj o Nacionalnim parkovima i Zakon o zaštiti prirode.

maša
Printscreen

Fruška gora postaje meka za divljanje motoraša i četvorotočkaša, kvadova i enduro motora, a poslednjih meseci čak najčešće na lokalitetima koji su u režimu prvog stepena zaštite. Planinari, aktivisti i ljubitelji prirode su svedoče da su u nekoliko navrata jedva izvukli živu glavu ispred vozača kvadova, enduro motora i bagija koji su divljali na pešačkim stazama.

– Par puta sam bio izložen vrlo neprijatnim pogledima vrlih motoraša koji su proletali pored mene sa dvoje male dece i psom, zato što se nisam dovoljno brzo sklonio sa pešačke staze – kaže jedan od aktivista pokreta “Odbranimo šume Fruške gore”.

– Između Popovice i Ledinaca kvadisti ne samo da vozikaju uskim i strmim stazama koje koriste i deca već su iste i pregradili tako da se stiče utisak da su staze samo za njih. Ima li smisla tolika obest? Pitanje je samo dana kada će neko nastradati – svedoči jedan od šetača.

Uostalom, pogledajte video divljanja motorima i kvadovima na Fruškoj gori.

Stvari će biti sve gore, jer uprava Nacionalnog parka Fruška gora, koja se dosad istakla po nameštanju tendera, seči šuma i šurovanjem s tajkunima, upravo tražila da se omoguće moto-trke na Fruškoj.

Nadležni u Nacionalnom parku Fruška gora tražili su od Pokrajinskog zavoda za zaštitu sredine uslove zaštite prirode kako bi se, na području planine, organizovale vožnje četvorotočkašima i enduro motorima, na čije štetne posledice već mesecima unazad upozoravaju građani i ekološki aktivisti.

Srećom, u Zavodu za zaštitu prirode poručili su upravi Nacionalnog parka da ipak proče mere zaštite koje zabranjuju uznemiravanje divljih životinja i zabranu vožnje na motorni pogon, mere očuvanja prirode, osetljive prirodne vrednosti, turističke posete i dosadašnja iskustva.

Uprava Nacionalnog parka Fruška gora se jedno vreme bavila i rentiranjem terenaca, što je svesrdno promovisala i na zvaničnom sajtu Nacionalnog parka.

iznajmljivanje-terenaca-kvadovi

Uzgred, sajt im je pravila firma Invictus, koja je zadužena za glavne marketinške kampanje Srpske napredne stranke i sa raznih nivoa vlasti iz budžeta crpi stotine miliona dinara. U sedištu Invuctusa nastala je zajednička fotografija kriminalnohg bosa Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića.

Vožnju kvadova na Fruškoj gori nelegalno, na rutama kroz prvu zonu zaštite organizuje i promoviše Promont grupa, koja stoji iza kompleksa Fruške terme i Vrdnička kula.

A ovako izgleda ta praksa u Mađarskoj.

madjarska-nacionalni-park

Jesmo li i zaista toliko ludi?

Kako je Exit lažirao pošumljavanje Fruške gore i osramotio se za medalju (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Grozota i sramota, gnušam se bezakonja u ovoj nazovi državi i gluposti onih koji misle da je ovo baš cool

  • Uprava Nacionalnog parka,polupismeni SNS poltron.Briga njih za Frušku goru,oni je ne vide kao prirodno blago,već kako po svaku cenu napuniti vlastite džepove.Šumari imaju kućerine kao da su iz plemićkih porodica! Đilas i Pajtić su bili male bebe naspram sadašnje SNS-e ! SNS na čelu sa Vučevićem im protivno zakonu sve to dopuštaju,verovatno su u “talu” sa njima! Zašto je Fruška gora NACIONALNI PARK! Dali im treba tumač za ovaj pojam! Mađari svoje čuvaju, bogati Ameri ne smeju u Jeloustonu ni običnu ciglu uneti ili gaziti travu!Kod nas uz SNS “blagoslov” može!?? Pa neće im to proći tek onako!

  • Strasno u sta se Srbija pretvorila! Deca kriminalaca, koji bi u svakoj normalnoj zemlji bila u zatvoru,se bahate na sve strane. Nepismeni, olosi i bitange su sve preuzeli jer mi cutimo.

  • Bitno da si spomenula sns. Kao da sve što ne valja dolazi iz te stranke. Šta si ti? Političar ili novinar? Budi iskrena i priznaj sebi ako ne drugima, voliš žute i njihove bahatosti!
    Inače u svakoj partiji ima loših i dobrih a tvoje je da ukažeš na loše a ne da generalizuješ i sve što je dobro urađeno staviš na lošu stranu!

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link