Magazin Svet

Navratilova o Novaku: Najbolje bi bilo da se vrati kući i vakciniše se, ali on to neće uraditi

Djokovic-Navratilova
Foto: Getty Images

Novak Đoković je rešen da ostane u Australiji i takmiči se za rekordnu 21. grend slem titulu. Međutim, legendarna teniserka Martina Navratilova, koja je do sada branila Novaka, izjavila je da ne može da razume zašto se Novak nije vakcinisao pre dolaska u Melburn.

– To možda nije nešto što on želi da uradi, ali brojke su zapanjujuće u korist toga da bi trebalo da se vakciniše. Da se svi rešimo uve užasne kovid infekcije koja muči ceo svet. Zato, progutaj sve to za dobro, zbog svog tima, i svih ljudi.

Ovo se dešava u Australiji gde su imali najveće zaključavanje. Melburn je bio najveći grad pod ključem. Ja želim da pričam o tenisu, ne samo o ovome. Australijanci su u ovome već godinu i po – istakla je Navratilova.

Martina je dodala da bi prava stvar bila da se Đoković vrati kući.

– Najbolje za Novaka bi bilo da sebi kaže, ‘u redu, napravio sam greške, to nije dobro, ja sam jedini nevakcinisan koji bi trebalo da igra na Australijan openu. Svi ostali nevakcinisani su vraćeni kućama’. I prava stvar bi bila da se vrati kući. I ako to uradi, neće više praviti tenziju oko toga, mislim da je to prava stvar, ali on to neće uraditi – kazala je ona.

Amerikanka je rekla i šta bi ona uradila da je na mestu najboljeg tenisera sveta.

– Ja sam jedva čekala da se vakcinišem. Razumem njegovu posvećenost, ali bih se ja mnogo više plašila da dobijem koronu i da se razbolim zato što se nisam vakcinisala, nego od potencijalnih nuspojava koje bih mogla da imam zbog vakcinacije.

Sve ovo je moglo biti izbegnuto samo da se Novak vakcinisao. Divim se Đokoviću mnogo, ali ne mogu da branim njegov stav da se ne vakciniše – zaključila je legendarna teniserka.

Direktor “Fajzera” stao uz Novaka: Veliki sam navijač Đokovića, zaštićen je od virusa

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

290 Shares
290 Shares
Share via
Copy link