Magazin Svet

Direktor “Fajzera” stao uz Novaka: Veliki sam navijač Đokovića, zaštićen je od virusa

burla-fajzer
Printscreen/Youtube/Bloomberg

Saga oko Novaka Đokovića nikoga nije ostavila ravnodušnim. Mišljenje o svemu što se dešava oko Australijan Opena izneo je i Albert Burla, generalni direktor kompanije „Fajzer“, koji je veliki navijač najboljeg svetskog tenisera.

U razgovoru za „Blumberg Markets and finance“ Burla je rekao da Đoković ne prestavlja opasnost po zaražavanje drugih ali i da ne želi da se meša u odnose Novaka i Australije.

– Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara – istakao je Burla.

Kao direktor kompanije koja pravi možda i najefikasnije vakcine protiv koronavirusa Burla je naglasio i da preležan kovid pruža određeni vid zaštite.

– Smatram da je preležan virus vid zaštite od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa.

Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim – rekao je Burla.

Novak Đoković je prvi nosilac na Australijan Openu i u prvom kolu će se sastati sa Miomirom Kecmanovićem.

Cicipas opleo po Novaku: On igra po svojim pravilima i pravi budale od nas

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link