Srbija Vesti

Glumac Marko Živić 2. put u bolnici u teškom stanju

marko-zivic-jesen
Printscreen

Poznati glumac mlađe generacije Marko Živić ponovo je u bolnici i u teškom je zdravstvenom stanju zbog koronavirusa. Ima tešku obostranu upalu pluća. Intubiran je pa ekstubiran i sada je na takozvanoj neinvazivnoj ventilaciji., a lekari kažu i da je lošeg opšteg stanja.

“U subotu uveče je intubiran u teškom stanju. U nedelju ujutro je ekstubiran. S obzirom na ranije operacije koje je imao, u teškom je opštem stanju. U teškom je i psihičkom stanju”, kaže izvor iz KBC “Dr Dragiša Mišović” I dodaje da je glumcu potvrđen I Kovid 19.

“Ima obostranu upalu pluća”, kaže on.

Marko je pre nekoliko dana zbog korona virusa bio hospitalizovan u KBC “Dragiša Mišović”, a nakon što mu se zdravstveno stanje stabilizovalo, pušten je na kućno lečenje. Međutim, zdravstveno stanje mu se pogoršalo zbog čega je vraćen u bolnicu.

Marko Živić je gostujući u emisiji “Preživeli” na K1 televiziji progovorio o teškom periodu i borbi sa karcinomom.

Poznati glumac Marko Živić otkrio je kako se oporavio nakon što mu je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio delove jednjaka i želuca.

– Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu – rekao je Živić i nastavio:

– Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.

Marko je otkrio da je samo mesec dana nakon teške intervencije igrao predstavu.

– Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći, jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata.

Noću plačeš, jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga.

Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage – rekao je glumac u pomenutoj emisiji.

Kako je Marko Živić, glumeći Rokija po bolničkim hodnicima, pobedio tumor

610 Shares
610 Shares
Share via
Copy link