Srbija Vesti

Nepismeni direktor Gradske čistoće ojadio firmu za 190 miliona, ali u zatvor neće ići

Marko Popovic, cistoca
Foto: Printskrin/youtube

Kiša natoplja stabla, lisnata masa postaje sve teža i teža i onda drveta stradaju jer su natopljena velikom količinom vodom. Poseban problem nam zadaju drva koja rastu ukoso, tj. koja ne rastu pravo i onda oni pod silom i kišom i vetar koji je blago duvao, još više pospešuju da padaju.

Ovo je izjava, verovali ili ne, direktora JKP Gradska čistoća Beograd, Marka Popadića  koji je ne samo nepismen već i ozbiljan „muljator“. Mada to uglavnom ide zajedno.

Marko tužio  pa izgubio

Elem, Marko Popadić, direktor „Gradske čistoće“, tužio je predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željka Veselinovića, koji je u januaru prošle godine objavio da je čistoća prosečno plaćala tablet sa programom 32.000 evra.  Tužio pa se proveo  kao „bos po trnju“, budući da je presuđeno da je Veselinović izneo tačne podatke.

– Dotični gospodin (Marko Popadić, prim. aut.) me je krivično gonio zbog tvita u kom sam naveo da je tablet sa programom u Gradskoj čistoći platio 28.000 evra po komadu (32.000 evra kada se uračuna i PDV). Sud je procenio da je sve što sam napisao istina i tužbu je odbacio, napisao je Veselinović na društvenim mrežama.

Predsednik Sindikata „Sloga“ je izvojevao pobedu pred sudom protiv SNS kadra, što predstavlja, ističe za Direktno.rs, ličnu satisfakciju, ali i motiv da nastavlja da „raskrinkava sumnjive javne nabavke komunalnih preduzeća“.

Veselinović je za naš portal naveo i da je Marko Popadić pokušao sve kako bi opstruisao predmet pred sudom, ali mu ništa nije pomoglo.

– Sud je potvrdio da je tačno sve ono što smo govorili, a to je da je Marko Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima u Gradskoj čistoći. Nabavljeno je 50 tableta, 50 futrola i 50 programa koje je Gradska čistoća kupila potpuno nepotrebno za radnu celinu koju popularno zovu „cipelići“, gde Marko Popadić šalje ljude po kazni. Za tu službu je navaljao pomenute tablete, futrole i softverske programe, za koje je plaćeno ukupno 190 miliona dinara sa sve PDV-om – kaže Veselinović za Direktno.rs i dodaje:

– Marko Popadić me je tužio, govorio je da tableti sa programima ne koštaju toliko, da je iznos manji… Pokušao je da opstruiše predmet pred sudom, dovodio je lažne svedoke, bili su tu direktori koji nisu imali veze sa javnom nabavkom, ali su morali da se pojave i kažu ono što im je rečeno. Na kraju je sud potvrdio da tu nema nikakve moje odgovornosti, da je činjenica da je po tabletu plaćeno 32.000 evra.

– Potvrđeno je sve ono što sam objavio, da se budžet Grada Beograda i budžet firme pljačkaju na veliko kroz takve nabavke u kojima najviše koštaju stvari koje su nevidljive za običnog čoveka, a to su programi i softveri. Praktično sada idu na to da najviše plaćaju ono što je golom oku nevidljivo, to su u ovom slučaju bili softveri koji rade na bazi „gugl mapsa“.

Tužio da zastraši

Marko Popovič, cistoca
Foto: Marko Jovanović

Veselinović  ima još nekoliko parnica protiv direktora Gradske čistoće.

– Ja protiv Marka Popadića ukupno imam sedam, osam tužbi. Dobio sam dve, dobiću i ostale. Nema nikakve dileme da je njegova tužba bila samo pokušaj zastrašivanja, kako dalje ne bih iznosio detalje iz spornih javnih nabavki – navodi Veselinović i podvlači:

– Marko Popadić i svi ostali gradski funkcioneri, računajući tu i bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, imaju ugovor sa advokatskom kancelarijom Aleksić, koja je bliska SNS-u. Svakog ko u javnost izađe sa činjenicama, oni tuže. Time se služe i komunalne firme, čime samo žele da zastraše one koji govore istinu. Primera radi, moj kolega Slobodan Nešović, predsednik Sindikata u Gradskoj čistoći, pored toga što je neosnovano otpušten, tužen je od strane Marka Popadića, koji od njega traži pet miliona dinara nadoknade, priča Veselinović.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ističe da je ova presuda Višeg suda u Beogradu samo podsticaj da se nastavi sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća.

– Ovo je dokaz da smo bili u pravu, te ćemo nastaviti da raskrinkavamo poslovanja komunalnih preduzeća, posebno javnih nabavki koje vređaju inteligenciju ljudi, kao što je nabavka pomenutih tableta, ali i iznajmljivanja kamiona, cisterni i još mnogo drugih stvari – zaključuje Željko Veselinović u razgovoru za Direktno.rs.

Izvor: sloga.org.rs

Kiša natoplja stabla, a direktor Čistoće od Kokeze kupuje tablete za 32.000 € komad

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

885 Shares
885 Shares
Share via
Copy link