Lifestyle Magazin

Marija Žeželj: Teško je uklopiti se u društvo kada ste drugačiji

Novosađanka Marija Žeželj jedna je od prvih i najuspešnijih Jutjuberki u Srbiji koja je svojim video blogovima pokrenula potpuno novi talas među tinejdžerima, ali i na društvenim mrežama. Sa samo 15 godina počela je da snima za Jutjub i na taj način pokušala da se izbori sa stidljivošću, a slava je, kako je i sama rekla, došla usput.

Ipak, ne čini se da je došla tek tako, preko noći. Iako je mnogima influenserski posao neshvatljiv, Marija je uložila celu sebe u posao koji obožava, i odrekla se mnogih stvari koje je propustila zbog obaveza koje je imala.

Postala je najbolja onlajn prijateljica i savetnik njenim vršnjakinjama i izgradila poseban odnos sa svojim pratiocima.

Njeno ime je sinonim za nove generacije

Na Instagramu je prati više od 653.000 pratilaca, a na Jutjubu njene savete o lepoti, životu i iskustva koja deli sa različitih putovanja svakodnevno gleda oko 405.000 ljudi.

Osim što snima lajf stajl vlogove, Marija Žeželj je postala i pevačica budući da je na poziv diskografske kuće Universal Music Serbia snimila tri pesme na engleskom jeziku, koje su odraz njene mladosti.

Zahvaljujući uticaju koji ima na svoje pratioce ostvarila je brojne saradnje sa različitim kompanijama.

Njenu harizmu prepoznali su i inostrani mediji s obzirom na to da se prošle godine našla na listi 100 najlepših žena sveta koju je objavio „The Independent Critics“.

Na početku intervjua za „Dnevnikov“ TV Marija otkriva da li je zbog toga što je među prvima u Srbiji započela karijeru Jutjuberke ponekad bila meta osuda i podsmeha među vršnjacima.

– Otvorila sam kanal 2014. godine i ajde da kažemo da sam bila među prvima u svojoj generaciji koja je otvorila svoj Jutjub kanal i počela da snima na našem tržištu. Bilo je nekoliko starijih kolega koji su radili video klipove na sličnu tematiku. Ipak, nekako sam uvek bila u strahu od toga kako će moje društvo da reaguje i sakrivala sam ono što radim. Jednog dana su naravno saznali i tada su počela neka zadirkivanja i bili su mi upućeni raznorazni neprijatni komentari. Želela sam da odustanem, ali uz podršku najbližih prijatelja i porodice nekako sam se održala i nastavila dalje. Drago mi je i dan danas da sam uspela da prebrodim taj trenutak. Kad god imam neki cilj uvek imam borbeni stav i idem do kraja što mnogo znači jer na taj način pređem sve prepreke u životu.

Šta ste sve zbog „ubrzanog kursa odrastanja” zbog popularnosti izgubili, a šta dobili?

– Kad biste pitali moju generaciju verovatno bi vam rekli da sam mnogo toga izgubila, ali ja se ne bih složila sa time. Mislim da mi je taj „ubrzani kurs odrastanja” dosta doneo i omogućio mi da budem dosta ispred svojih godina. Smatram da se u isto vreme može biti i disciplinovan i uživati. Jesam propustila mnoge ekskurzije zbog takmičenja za lica godine, raznih putovanja, nisam išla na svaki rođendan ili žurku svakog vikenda kao moji prijatelji, ali sam definitivno uživala u mnogim lepim trenucima o kojima sam kao mlađa maštala. Među njima su putovanja, mnogi veliki projekti i sve to što je dolazilo tokom prošlih godina. Drago mi je da sam uspela da ostanem na pravom putu, a u isto vreme i da proživim dosta toga kao i moji vršnjaci.

Napisali ste knjigu kako biste pomogli devojčicama da lakše zakorače u svet odraslih. Ko je vama najviše pomogao tokom puberteta da pređete sve „prepreke”?

– Moja mama je oduvek bila moja najveća podrška i mnogo toga sam naučila od nje, ali kroz detinjstvo se nisam baš dobro uklapala u popularne grupe društva jer nisam želela da pratim trendove. Nisam želela da formiram svoje mišljenje na osnovu drugih, već sam bila svoja, držala sam do sebe i imala svoj stav. Definitivno je mnogo teže uklopiti se u društvo i okolinu kada ste drugačiji, ali smatram da će uvek postojati nekoliko ljudi i prijatelja koji će deliti ista interesovanja i sa kojima ćete se lepo slagati.

Prošle godine ste rekli da je pevačka karijera bila kruna dečjih maštanja. Koliko su se sada, kada ste nešto zreliji, vaše ambicije i ciljevi promenili?

– Muzika će uvek imati neko posebno mesto u mom srcu i, ako ne pevam, onda slušam muziku 24 sata. Muzika mi pomaže da prebrodim mnoge teške trenutke. Kada sam usamljena muzika mi popravlja raspoloženje i definitivno želim uspešnu muzičku karijeru, samo što još uvek ne znam u kom periodu života će to da se dogodi jer imam dosta snova koje želim da ostvarim i smatram da imam vremena za svaki u životu. E sad, koji će biti raspored još uvek ne znam tačno. Želim da se to desi spontano, jer muzika je definitivno nešto čemu želim da se posvetim maksimalno.

Mnogi naši pevači i pevačice se plaše da snime pesmu na engleskom jeziku, a vi ste to uradili tri puta. Jeste li se pribojavali kako će se vaše pesme dopasti inostranoj publici?

– Kada se posvetim nečemu imam određenu viziju, idem ka tome da uspe. Baš zato što neki misle da je nešto neostvarivo i nemoguće, sami sebi sruše snove. Naravno da sam imala određenu tremu i nisam znala kako će publika reagovati, ali sam isto tako smatrala da Universal Music Serbia i ja imamo odličan proizvod koji parira svetskom kvalitetu i da ću u jednom trenutku biti primećena. I, naravno, ništa ne dolazi preko noći. Potrebna je velika disciplina, trud i rad.

Da li sa svojim timom pripremate nove pesme i šta od vas publika može u budućnosti da očekuje?

– Uvek se radi na nečemu novom i samo je pitanje kada ćemo imati dobitnu kombinaciju koju ćemo izneti u javnost. Za sada ne mogu ništa konkretno da kažem, ali svakako možete očekivati velike stvari od mene u budućnosti.

Čemu se najviše veselite tokom novogodišnjih praznika?

– Najviše se radujem porodici i prijateljima, toj kućnoj atmosferi. Volim svoj rodni grad jer mi pruža određeni mir i, posle dugih putovanja, ono što mi je najviše neophodno je restart za telo i dušu. To je baš ono što mi pružaju porodica, prijatelji i moj rodni grad Novi Sad.

Kakva je za vas bila 2018. godina? Šta je najlepše što vam se dogodilo, a šta biste voleli da zaboravite?

– Svaka godina mi donese nova iskustva i nauči me nečemu novom. Tako je bilo i sa 2018. godinom. Ne želim da izdvajam dobra i loša iskustva, jer mislim da me je svako novo iskutvo naučilo nečemu što će mi pomoći na životnom putu.

View this post on Instagram

screw perfect

A post shared by M A R I J A (@marijazezelj) on

Najavili ste i početak vaše internacionalne karijere modela, a prva stanica vam je bila Njujork. Kako ste za sada zadovoljni onim što ste tamo postigli?

– Početak moje karijere kao modela u Njujorku je nešto o čemu sam pre mogla samo da sanjam i kada šetam ulicama tog neverovatnog grada osećam se kao da sam u snu. Uvek se podsetim koliko sam zahvalna da imam tako dobar tim u Srbiji, moju mother agenciju Model Scouting Office i agenciju u Njujorku Women Management sa kojim imam divan odnos i svaki put jedva čekam da ih vidim. Ponosna sam na sebe što sam se toliko brzo snašla u tako velikom gradu, ostvarila nova poznanstva, poslovne kontakte i ne mogu da dočekam velike stvari koje će se dogoditi u budućnosti.

Upoznajte najpoznatije srpske jutjubere

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

61 Shares
Share via
Copy link