Magazin Srbija

Advokat Marije Milošević se oglasio povodom navoda o tužbi: Ništa nije bilo kao u seriji

Igrana serija “Porodica” koja se prikazuje na na RTS-u, posle prve dve emitovane epizode, podigla je prašinu. Prema rečima glumice Mirjane Karanović koja igra lik Mirjane Marković i reditelja, Bojana Vuletića u gostovanju na pomenutoj televiziji u emisiji “Oko”, negativne komentare nisu dobili, već na sve strane pljušte pohvale.

Mini serija od pet epizoda prati posledjnih 48h slobode bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Milošević i njegova supruga, Mirjana Mira Marković više nisu među nama ali postoje svedoci te večeri koji tvrde da serija ne prikazuje verno događaje u rezidenciji porodice Milošević.

Gliumica Tijana Marković koja igra lik Marije Milošević rekla je za RTS da bi mnogo volela da čuje komentar od Marije.

“Volela bih da čujem Marijine utiske jer ona će da gleda ovu seriju. Ona je posle ovih događa napustila zemlju i otišla u Crnu Goru. Sve ovo je nju mnogo pogodilo i te rane su sigurno ostale nezaceljene i baš bih volela da čujem njen komentar“

Marija je i ljuta i povređena

Komentar ćerke Slobodana Miloševiča smo dobili preko njenog advokata Dragoljuba Tomaševića, prenosi Mondo.

“Marija odbija dalje da gleda, ona želi da sačuva dignitet svoje porodice! Emotivno joj je veoma teško. Nju koja je jedna od ključnih uloga u seriji niko iz produkcije nije zvao, niko je nije pitao ništa, kao ni njenog brata. Bol porodice je iskorišćena u komercijalne svrhe. Toj porodici je učinjena prevelika nepravda pre 20 godina, a sada im se opet pravi“.

Tomašević, koji je svedok dešavanja u rezidenciji dodaje da nista nije bilo kao što je predstavljeno u serji: “Marija se takođe nije onako ponašala.”

“Jedan sam od svedoka tih večeri i mogu da kažem da ništa nije bilo kao u seriji. Mirjana nijednom nije povisila ton, nikog nije oslovljavala sa ‘veštice’, nije pominjala tenkove koje je trebalo izvesti na ulicu, a Slobodan je bio gospodin čovek, Marija se takođe nije onako ponašala.”

Mediji su preneli informacije o mogućoj tužbi Marije Milošević, koje advokat demantuje, ali kaže da će se o tome još razgovarati kada se završi emitovanje svih pet epizoda.

“Ne pretimo mi tužbama, ali ljudi moraju da shvate da mi ovde pričamo o živim ljudima, o tragediji jedne porodice koja je zloupotrebljena na brutalan način. Ja sam letos kada sam čuo da postoji namera da se snimi serija upozoravao da se to ne radi, ali niko me nije slušao “

Reditelj Bojan Vuletić je više puta komentarisao da mu namera nije bila da se bilo ko osporava ili ponizi. Prema njegovim rečima 20 godina je sasvim dovoljan vremenski period da se ovaj događaj može posmatrati iz drugog ugla.

Ostaje zaista nejasno zašto niko nije kontaktirao Mariju Milošević dok je njena reakcija na emitovanje ove bombastično najavljivane serije potpuno očekivana.

Mnogi će se složiti da je dvadeset godina proletelo i da taj period sigurno nije dovoljan, posebno kada govorimo o dešavanjima u Srbiji da se događaji mogu sagledati iz drugog ugla. Da li je ova tema prerano otvorena, saznaćemo ubrzo.

Marija i Marko Milošević nisu mogli da prisustvuju sahrani svojih roditelja dok sada mogu da gledaju duboko ličnu porodičnu dramu, na televiziji. Mariju, koja je svedok dešavanja niko nije konsultovao o događaju prikazanom u seriji, pitanje je zašto?

 

Serija koja je prikovala Srbiju za TV:Porodica poslednjih 48 sati pred hapšenje Slobe Miloševića

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Veliko nepoštovanje ličnosti.
    Trebaju Marko I Marija da ih tuže.
    Ovo je sramno. To samo mogu da urade izdajnici svoga naroda.

1.8K Shares
1.8K Shares
Share via
Copy link