Lifestyle Magazin

Marija ima 120kg, obožava svoje telo i uspešna je plus sajz blogerka (VIDEO)

Marija Dimitrijević plus sajz blogerka o pozitivnoj slici tela/Foto:Ustupljena fotografija/žena.blic.rs

S obzirom na to da se o pozitivnoj slici tela sve više govori, u poslednje vreme su sve aktuelniji plus sajz modeli, koji, kako u svetu, tako i kod nas, šire svest o zdravom odnosu prema sebi i svom telu.

Jedna od njih je i Marija Dimitrijević, koja je na drustvenim mrežama poznatija kao „maradimitrijev“ plus sajz influenserka i blogerka. Zahvaljujući svom posebnom stilu i ljubavi prema modi, ima veliku bazu fanova, zato smo porazgovarali sa njom, a ona nam je otkrila u čemu je tajna njenog pozitivnog stava.

– Ja sam dete koje je odraslo na selu, još kao beba sam bila debeljuca i to se nikada nije promenilo. Imala sam jako bezbrižno detinjstvo i verujem da je to velikim delom uticalo na moje samopouzdanje. Moj najveci blagoslov je moja ćerka Nika koja ima 6 godina i mamina je najveća podrška, a trenutno radim na sopstvenom brendu koji se prvenstveno bavi izradom kožne konfekcije i dostupan je ženama svih veličina.

@maradimitrijev

About last night 🤭 #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – BEGOO

Ljubav prema modi i novi standardi lepote

Marija svoju ljubav prema modi vezuje za detinjstvo, kada je kao mala spavala u buntovima krzna dok je čekala mamu da završi sa poslom.

– Mama je radila za mnogo modnih kreatora i dizajnera, šila je najmodernije komade odeće, tako da je ona zapravo i najveci „krivac“ za moju ogromnu ljubav prema modi. Pre tri godine sam započela svoj blog i evo danas sa svojih 37 godina sa ponosom mogu da kažem da sam kroz ljubav prema sebi uspela da doprem do velikog broj žena, devojaka pa čak i devojčica koje su na žalost samo bile sputavane od strane društva, jer se na ovaj ili onaj način nisu uklapale u „standarde“.

Ali, zahvaljujući mom radu i ogromnoj podršci koju sam dobila, danas smo tu da napravimo nove standarde lepote.

Marija Dimitrijević
Foto: Printskrin/Youtube

Pozicija plus sajz modela

Danas su u svetu plus sajz modeli prilično cenjeni, ipak, kod nas je situacija drugačija.

– Kod nas se i dalje smatra da plus sajz influenser promoviše nezdravo i da ima loš uticaj na mlade, a sve što prvenstveno ja želim da postignem jeste da naše žene nauče da vole sebe u bilo kojoj fazi da se trenutno nalaze, da uvek budete najbolja verzija sebe u toj fazi.

@maradimitrijev

#fyp #foryou #foryoupage

♬ fyp – снежмен⛄️

Zato sam odlučila da pokažem ženama kako i na kojim način mogu da stilizuju sebe i da nošenje širokih majica i helanki nije jedina opcija za nas. Ako je tvoje telo veće u odnosu na telo tvoje drugarice ne znači da je manje vredno, ne znači da treba da bude manje voljeno ili poštovano.

marija-bloger
Marija Dimitrijević plus sajz bloger o pozitivnoj slici tela/Foto:Ustupljena fotografija/zena.blic.rs

 

Marija se, nažalost, suočava sa mnoštvom loših komentara i uvreda, koji mnogo govore o današnjoj slici društva.

– Sa lošim komentarima, pa čak i uvredama sam se prvi put susrela na društvenim mrežama, a po mom mišljenju je to nedopustivo da dozvolite nekome da vas vređa. Tako da sam se jako zainatila da im pokažem svoju lepotu i vrednosti i da to što sam „debela“ ne znači da nisam vredna poštovanja. Tako da je moje najpozitivnije iskustvo zapravo moj uspeh da me nakon što me upoznaju zaprate i počnu da podržavaju.

Pozitivna slika tela

Danas je modna industrija podeljena na „regular size“ i „plus size“, međutim, društvo nam i dalje nameće XXS kao „regular size“, zato se Marija pita zašto nam i XXL ne bi bilo „regular size“?

@maradimitrijev

Kvalitet vam je zagarantovan 🤍 #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – maraja0303

– Koliko još godina treba da prođe da bi dizajneri i modni brendovi imali sve veličine u svojim radnjama? U svetu je to dosta drugačije, ali kod nas, da bi ste bili plus sajz model morate da smršate, da, tako su meni rekli kada sam konkurisala za plus sajz modela u jednoj našoj modnoj agenciji, pošto sam ja konfekciska veličina 48 a plus sajz model koji njima treba je do velicine 44.

Tako da, ako jednog dana, kako mi to volimo da kažemo, naš brend dostigne veličinu i ime, a na tome svakodnevno radim, našim pistama će zasigurno hodati i modeli koji će nositi veličinu 26 kao i modeli koji će nositi veličinu 48-50.

Nisko samopuzdanje nije opcija

Marija tvrdi da samopouzdanje dolazi iz ljubavi prema sebi, i da je to prvo na čemu treba da se radi.

– Jako je bitno da volite sebe, jer ako volite sebe voleće vas i drugi i odatle zapravo dolazi svo vaše samopouzdanje. Ono što mi najviše smeta kod devojaka jesu komentari na sopstveni račun kako su se ugojile i kako moraju da smršaju, kako im užasno stoji određeni komad garderobe… nesigurnost je jako loša.

Ja nikada za sebe nisam rekla da sam debela i da mi se nešto ne sviđa, ono što se meni ne sviđa o tome razgovaram sama sa sobom, a u društvu samo o svojim vrlinama i onda vas ljudi tako i vide i onda će reći „ona tako zrači, njoj sve stoji, zna to da iznese“, višak kilograma apsolutno nema veze sa vašim samopouzdanjem. Sve što jednoj ženi treba da bi bila primećena i pozitivno komentarisana je čista kosa, uredni nokti i mirišljava garderoba, a to svako od nas može!

@maradimitrijev

#fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – Darkskinshawty

Samopouzdanje nikada nije loša stvar, to što imate višak kilograma ne znači da ne vodite računa o sebi i o svom zdravlju. Kako vi vidite sebe tako će vas videti i drugi. Uvek radite na sebi i zacrtajte neki cilj, ali ako ste trenutno u fazi koja vam se baš i ne sviđa, ne znači da treba da se zapustite i da čekate da smršate kako biste bile srećne.

Ne, sada baš u toj fazi budite srećne i budite najbolja verizija sebe. Gradite samopouzdanje i gde god se pojavite zasigurno ćete imati poštovanje!

Izvor: Žena

Tamara Kalinić – Novosađanka među najuticajnijim blogerima u Britaniji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ako joj je zaista cilj širenje pozitivne slike o telu, zašto je na svakoj slici našminkana, i na skoro svaku sliku je primenjen ulepšavajući filter? Znači li to da žene treba da se stide svog prirodnog izgleda i kriju iza društveno prihvaćenih normi? Meni deluje da se ovde radi o običnom licemerju.

    • Slažem se… „Pozitivna slika tela“ a jedino pozitivno u celoj priči je verovatno test na dijabetes.

5.5K Shares
5.5K Shares
Share via
Copy link