Magazin

Manojlović: Ovo je samo trejler, ako dođe Rio Tinto gledaćete ceo film

savo-manojlovic-2

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović rekao je da su povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu samo trejler, a da će građani gledati ceo film ako dođe Rio Tinto ili bilo koja druga kompanija koja planira da iskopava litijum u Srbiji.

Manojlović je gostovao u emisiji „24 minuta“ Zorana Kesića i tom prilikom govorio o ispunjenju zahteva blokada koje su bile organizovane u Beogradu i širom Srbije.

– Ovo je samo jedna dobijena bitka. Nismo dobili rat. Ovo je jedan stepenik. Ono što želim da kažem je da imamo naredni korak. Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi smo sve vreme insistirali da se usvoji sada možemo kad su ove taksne bedne od 30 dinara i kada imamo sa novim zakonom obavezu da Narodna Skupština mora da odluči sakupićemo 30.000 potpisa, podnećemo parlamentu akt kojim ćemo tražiti da se onemogući iskopavanje litijuma i nastavićemo sa vršenjem pritiska. Ono što želim da kažem, ovo je bila samo pokazna vežba, neka vrsta trejlera, a dođe li Rio Tinto ili bilo koja druga kompanija gledaćete ceo film – rekao je Manojlović.

O dolasku Rio Tinta govorio je danas i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta.

Oglasio se Rio Tinto: Nastavljamo sa projektom „Jadar

Izvor: Nova.rs

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link