Beograd Magazin

Manijak vreba decu ispred škole u bloku 23 na Novom Beogradu

os-laza-kostic
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Građani i roditelji u okolini Osnovne škole „Laza Kostić“ u Bloku 23 na Novom Beogradu uznemirili su se nakon što se u ovom delu Beograda navodno pojavio manijak koji uznemirava decu. Kako su rekli, čovek neurednog izgleda je u nekoliko navrata pokušao da se obrati deci, koja su od njega bežala. Uplašeni za bezbednost svoje dece, roditelji su se brzo organizovali, kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem, i kako bi pomenuti muškarac bio što pre identifikovan i sankcionisan.

Naime, viber grupe roditelja i nastavnika Osnovne škole „Laza Kostić“ na Novom Beogradu juče su se usijale, nakon što je jedan od roditelja obavestio ostale da su dvoje dece presretnuo manijak.

Naime, u poslepodnevnim satima, dečaku i devojčici u blizini ove osnovne škole prišao je muškarac, koji se obratio devojčici. Ona se zbog toga uznemirila i zajedno sa dečakom pobegla. Obavestila je roditelje, koji su odmah alarmirali druge roditelje.

– Juče nam je na viber grupi stigla poruka da se neki manijak kreće u blizini škole. Učiteljica moje ćerke je odmah poslala poruku da ne puštamo decu samu u školu ovih dana, jer je juče dva đaka napao neki sumnjiv muškarac. Obično se sama vraća kući, ali pošto sada pada brzo mrak, danas će morati neko otići po nju – napisala nam je jedna čitateljka čija deca idu u ovu osnovnu školu.

Tragom informacije da u Bloku 23 na Novom Beogradu, gde se nalazi škola, nalazi manijak koji proganja decu, reporteri našeg portala pokušali su da provere ovu informaciju.

Direktorka Osnovne škole „Laza Kostić“ dr Dubravka Tomić potvrdila je za portal Nova.rs da je juče muškarac presreo dečka i devojčicu, i da se ona preplašila od formulacije njegovog pitanja.

– Pošto imamo jako dobru komunikaciju sa roditeljima i Savetom, ja sam sinoć oko 18 sati već saznala za tu vest. Obavestila me je učiteljica, ja sam dobila dopis od razrednog starešine, odnosno dete je dalo izjavu, a obavešten je školski policajac, a potom i sama policija. Lice koje je dete navelo, odgovara opisu i nama je već poznat, jer je već imao jedan susret sa našom decom. On je u takvom psihofizičkom stanju da zna da odreaguje, da priđe, postavi pitanje deci, a pošto im nije poznato njegovo ponašanje, dolazi do straha kod dece. U pitanju je osoba koja je često u alkoholisanom stanju i u tim situacijama reaguje na naše učenike. Nije u pitanju neko nepoznato lice, tako da nema prostora i mesta za strah – kaže direktorka škole.

Dodaje i da su pokušali, ali i uspevali da ga umire, kako bi ispoštovao školu i ne bi uznemiravao decu.

– Pre mnogo godina bila drugačija situacija, nije bio u takvom stanju, poznat nam je, i znamo ga iz boljih situacija. Sada je pretpostavljam nešto lične prirode i to je kod njega eskaliralo. Uglavnom, situacija nam je poznata i odmah smo odreagovali jer kao škola imamo jako dobru komunikaciju sa roditeljima, i čim dobijemo neku poruku, odmah postupamo – zaključuje direktorka ove škole.

Školski crtani poziva decu da izaberu carstvo nebesko i pođu putem boraca sa Košara (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

93 Shares
Share via
Copy link