Magazin

Maloletni sin novosadskog biznismena osumnjičen za pogibiju policajke braniće se sa slobode

Maloletni sin novosadskog biznismena, M. S. (17), osumnjičen je da je vozeći gliser kod Budve izazvao nesreću sa fatalnim ishodom, kada je život izgubila policajka Maja Šljivančanin (30). Nakon što je mesec dana proveo u pritvoru M. S. će se braniti sa slobode.

Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila njegova porodica. Sud je tinejdžeru zabranio da napušta Budvu, a suđenje je zakazano za 26. avgust i biće zatvoreno za javnost, pošto je optuženi maloletan.

“Jahtom je upravljao maloletni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra i M. S. će se braniti sa slobode”, potvrdio je portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, a preneo 021.

Nesreća se dogodila 11. jula na moru kod Budve, a M.S. je osumnjičen da je gliserom udario u barku u kojoj su bili stradala žena i njen verenik Vladan Stanišić (36) koji je povređen. Kada je gliser dugačak skoro 12 metara udario u tri puta kraću barku, ona se prepolovila i potonula. Na gliseru je u tom trenutku bilo još sedam osoba i niko od njih nije povređen.

U optužnici je, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.

Kako piše „Blic“, M.S. je rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu. Crnogorski mediji su preneli da je otac mladića vlasnik glisera.

U Budvi uhapšen glumac Vuk Jovanović zbog crtanja murala Momiru Bulatoviću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link