Magazin Srbija

Načelnik novosadske policije pre 5 godina bio pod istragom zbog bentlija Ivice Dragutinovića

bentli-malesic-dragutinovic

Policijski general Slobodan Malešić (46), nedavno uhapšen zbog sumnje da je trgovao uticajem, pre pet godina bio je pod istragom zbog istog krivičnog dela jer se verovalo da je jednom svom podređenom kolegi naložio da falsifikuje dokumentaciju da bi bivši fudbaler Ivica Dragutinović, inače njegov zemljak iz Prijepolja, za oštećenja na “bentliju” naplatio štetu od španske osiguravajuće kuće!

Naime,kako piše Direktno.rs, 21. februara 2017. godine naložio je komandiru jedne policijske ispostave u Beogradu, da sačini zapisnik o uviđaju i fotodokumentaciju oštećenja, nastala u “fiktivnoj” saobraćajnoj nezgodi na “bentliju”, španske registracije, u vlasništvu nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca Ivice Dragutinovića.

Sve to u cilju da bi Dragutinović od španske osiguravajuće kuće naplatio odštetu.

Malešić je, kako saznajemo, prvo zatražio od komandira ispostave da izda potvrdu da je na Dragutinovićevom “bentliju” iščupan retrovizor, koji inače košta 14.000-15.000 evra, što je komandir odbio navodeći da to nije u nadležnosti saobraćajne policije.

Nakon toga je Malešić naveo da ima i oštećenja na haubi, kao i da je automobil pomeran i da uviđaj nije obavljen odmah jer je Dragutinović navodno bio u gradu, “u stanju alkoholisanosti”.

Komandiru ispostave dao je i broj mobilnog telefona Dragutinovića da bi se o svemu dogovorili.

Prema saznanjima policije, Dragutinović je obavestio Malešića da je saobraćajni policajac fotografisao oštećenja na “bentliju”, da mu je izdao potvrdu, kao i da narednih dana treba da ode po zapisnik o uviđaju i fotografije da bi ih poslao u Španiju radi naplate osiguranja.

Sutradan Dragutinović je pozvao Malešića i rekao mu da je preuzeo dokumentaciju od saobraćajne policije o obavljenom uviđaju, na ćirilici, da bi mu budući policijski general predložio da dokumentaciju sačini na latinici, koju je na svoj imejl dobio već sledećeg dana.

Za sada nije poznato zašto Malešić još tada nije procesuiran za sada popularno krivično delo među policajcima “trgovinu uticajem”, kao i ko je “stopirao” to, i da li je bivši reprezentativac Srbije naplatio od Španaca osiguranje, i ako jeste kolika je bila ta novčana nadoknada.

Interesantno je da se upravo taj Dragutinovićev “bentli” pominje i u incident šest i po meseci kasnije, tačnije 2. septembra, kada je Luka Radulović na Topčiderskoj zvezdi, “presekao” kolonu u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mediji su data pisali da je Dragutinović Raduloviću, koji je tada radio kao šef obezbeđenja u klubu “Nana” na Senjaku, i dvojici njegovih drugova dao ključeve “bentlija” uz reči “evo, momci, idite provozajte se, samo sipajte benzin”.

Posle presecanja kolone u kojoj je bio Vučić, Radulović je uhapšen i osumnjičen za ugrožavanje bezbednosti, a analizom krvi je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Nakon 20 dana pušten je iz pritvora.

Mesec dana kasnije uhapšen je ponovo, ali zbog sumnje da je trgovao drogom, a posle potpisivanja sporazuma sa tužilaštvom pušten je na slobodu.

Na slobodi, međutim, nije bio dugo jer je 18. aprila 2018. u jednoj beogradskoj kafani, na njega pucao Marko Đorđević i ubio ga.

Uhapšeni načelnik novosadske policije poseduje penthaus od 250 kvadrata u centru Beograda

Čitajte Luftiku na Google vestima

108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link