Magazin Putovanja

Pljunućemo vam u pivo: Turisti u popularnom evropskom letovalištu nisu više dobrodošli (VIDEO)

malaga

Centar španskog grada Malage osvanuo je izlepljen porukama nezadovoljnih lokalaca turistima, a koje nisu ni malo gostoljubive.

Milioni turista željnih sunca svake godine hrle u andaluzijski biser Španije – Costa del Sol i Malagu. Međutim, stanovnicima grada dosta je toga. Zbog sve većeg priliva turista u grad oni su sve nezadovoljniji, a svoje nezadovoljstvo počeli su da izražavaju i vrlo direktno. Turiste tako u gradu čekaju nalepnice s porukama da se što pre vrate kući.

Mnogi stanovnici Malage odlučili su da im je dosta turista i daju im do znanja da nisu dobrodošli u ovaj andaluzijski grad.

Malaga je sve popularnija među turistima zbog svoje prijatne klime, a takođe je zasad još prilično pristupačna pa je sve više preplavljena digitalnim nomadima i turistima koji žele da uhvate sunčeve zrake tokom cele godine.

Nedavno je centar Malage zahvatio talas nalepnica koje stanovnici lepe po zidovima i vratima s porukama: „Ovo je nekad bio moj dom“, „Ovo je nekad bio centar grada“, ali i oštrijim: „Smrdi na turiste“ i „Turisti idite kući“.

Vlasnik jednog od lokala Dani Drunko rekao je za Euronews da je sam pokrenuo inicijativu za nalepnice. A pokrenuo ju je jer je, kako smatra, zbog turista izgubio dom u kojem je decenijama živeo. Kako tvrdi, vlasnik nije želeo da produži ugovor niti da proda stan jer je zgradu želeo da iznajmljuje ​​turistima. I kako kaže, nije jedini.

– Meštani su umorni od toga, sam sam zapalio iskru koja je zapalila požar, a pridružili su mi se i drugi. Sva ponuda je okrenuta turistima – kaže Drunko.

Lokalni političar Dani Perez dodaje kako je u šetnji Malagom praktično nemoguće pronaći zgradu u kojoj se bar neke stambene jedinice ne iznajmljuju turistima. Optužuje gradonačelnika grada Paca de la Torrea da ne čini ništa za lokalno stanovništvo koje se sada proteruje iz grada u kojem su rođeni.

Osim toga, deo meštana smatra da su i za poskupljenja u restoranima poslednjih meseci krivi turisti.

Izvor: 24ur, Nova

Lažni stanodavci varaju turiste u Dalmaciji: “Došli su sa petoro dece i nastao je haos”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link