Magazin Srbija

Mala Sofija je sve bolje, a zahvalni roditelji pozivaju da se udružimo za Lanu, Aniku, Minu, Olivera

Mala Sofija Markuljević, koja je u Americi primila lek za spinalnu mišićnu distrofiju, svakim danom je sve bolje. Njeni roditelji apeluju da sada treba pomoći i drugoj deci – Lani, Aniki, Mini, Oliveru…

Prošla su dva meseca otkako je mala Sofija Markuljević sa roditeljima otišla na lečenje u San Francisko. Stigle su i vesti koja cela Srbija željno očekuje: Sofija je svakim danom sve bolje. Sofija redovno vežba, prima terapije za jačanje i sve je snažnija.

Stefan i Marija Markuljević sada apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akcijama za pomoć u lečenju druge bolesne dece, piše RTS.

Sofija Markuljević je s roditeljima Stefanom i Marijom oko dva meseca u Los Anđelesu, gde je 2. septembra primila zolgensmu – lek za spinalnu mišićnu atrofiju, najskuplji na svetu i registrovan samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Otac Stefan objašnjava da Sofija od tada dobija velike količine steroida i da je zato potrebno stalno praćenje u bolnici i analize krvi i ostalih parametara koji su potrebni.

„Svakodnevica nam je takva da imamo stalno vežbice, što fizikalnu terapiju, što okupacionu, bazen i to je nešto što doprinosi Sofiji da bude mnogo bolje. Sofija je mnogo jača, mnogo čvršća, jače se dere i plače, što je jako dobro, i ima odlične rezultate“, priča Stefan.

Dodaje i da zna da ne može sve to preko noći i da je daleko od odličnog, ali je, kako kaže, mnogo bolje nego što je bilo.

„Moram da zahvalim svim porodicama ovde u Los Anđelesu koje su nam pomogle kada smo došli, da se snađemo, smestimo, pronađemo bolnicu i sve ono što nam je bilo potrebno i uvek su bili tu za nas i ovim putem želim da im kažem hvala“, zahvalan je otac male Sofije.

Marija, Sofijina majka, istakla je takođe da se veliki broj ljudi u Los Anđelesu uključio kada je Sofiji bila potrebna pomoć i puno im pomogao.

Dodala je i da se i sada na razne načine uključuju u akcije za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i svim drugim mališanima kojima je potrebna pomoć.

„Mi još jednom želimo da zahvalimo svima vama koji ste Sofiji dali šansu da dođe ovamo da dobije terapiju i da se svi zajedno borimo da ona bude bolje. Na sve moguće načine ste nam pomogli i želimo da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se takođe uključe u akciju za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i drugu decu i da uz božju pomoć sva ta deca dobiju terapiju i da se ovde pridruže Sofiji“, poručila je Marija Markuljević iz Los Anđelesa.

Lanina mama slomljena bolom: Nema ničega, sve je nestalo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ne Minu nego Minju .
    Pored navedene nivčana sredstva su potrebna za jos dva deteta. Una i Vukasin cekaju isti lek.

43.9K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap