Lifestyle Magazin

Majke o ovome ćute, a prva koja je progovorila “srušila” je internet

Čuvena blogerka Gilisa Džejn objavila je na svom Fejsbuk profilu iskrenu priču o roditeljstvu i rekla ono o čemu mnoge majke nemaju hrabrosti da progovore.

Njenu ispovest, koja je podeljena više od 70 hiljada puta, prenosimo vam u celosti:

– Niko mi nije rekao da je savršeno normalno što niste „voleli“ svoju bebu prvi put kad ste je videli i kada su vam je stavili u naručje. To je OK. Isto sam se osećala kada sam videla svoju placentu preko bebe i zaista mi nije bilo do maženja sa njom.

– Niko mi nije rekao da će šavovi tamo dole da bole mnogo više nego porođaj.

– Niko mi nije rekao da dojenje toliko boli. Da li je to normalno? Svako ko kaže da ne bi trebalo je dopola u pravu. Ukoliko postoji bol, to je znak loše laktacije, ali i znak da nešto tako jako vuče vašu bradavicu. Potrebno je nedelju ili dve da se taj bol smiri. A onda vaš partner može da vas slika jer ćete se konačno slatko smejati i nećete biti besni.

– Niko mi nije rekao da će svi imati mišljenje o mojoj bebi – kako da je hranim, kako da je oblačim, kako da joj dam ime, kako da je uspavljujem, zašto treba da je uspavljujete samo pet sekundi dnevno inače će biti razmažena i kako ako je ne držite u rukama 24/7 niste dobra majka, itd…

– Niko mi nije rekao koji je ljubazan način da oterate sve te ljude da odj…

– Niko mi nije rekao da zaista više nikada neću biti sama. To uključuje i veliku nuždu, ali i brijanje kojem moje dete prisustvuje. Posebno kada malo porastu, pa upadnu dok se brijete tamo dole, a onda se vi molite da nisu nabili traumu do kraja života.

– Niko mi nije rekao da onda kada se naviknete da više ne budete sami vam nedostaju čak i kada spavaju jer su tako slatki. Tako slatki! Otvorio je oči?! Beži, bežiiiii!

– Niko mi nije rekao da je jedenje biskvita i ispijanje čaja zdrava dijeta. Jer nije! Ali pomaže vam da pregurate dan, tako da koga briga.

– Niko mi nije rekao da će beba učiniti da ponekada mrzim muža. Da bih se nekada radije mazila sa bebom. Ali niko mi nije ni rekao da ću poželeti da umrem od sreće kada ga vidim kako se igra sa bebom. A onda i raširiti noge kad predloži drugo.

– Niko mi nije rekao da uprkos tome što bih ranije mislila da ništa od ovoga ne mogu, me moji instikti ipak neće izneveriti. Svi se snalazimo, kod nekog to izgleda kao da je lakše, kod nekog teže.

– Niko mi nije rekao da će biti trenutaka kada ću se plašiti, osećati čudno i kao da to nisam ja. Mislila sam da to nikome ne smem da kažem jer se niko tako ne oseća, a onda sam podelila ove reči i videla da se tako oseća hiljade vas.

A onda ste mi rekli da ovo ne traje zauvek. Da se nekad vrati i da hoćete da pobegnete, ali svi do jednog ste rekli da samo postaje bolje! Lakše! Da će proleteti! Da vredi!

Ko su roditelji koji ostavljaju dete u Prihvatilište da bi otišli na skijanje na Kopaonik?!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link