Magazin Srbija

Majci su pričali da se Minja oporavlja, a izveštaj iz Tiršove ju je sledio

Tinejdžerka Minja Draganić (15) preminula je 25. novembra u Dečjoj klinici u Tiršovoj, mesec dana nakon što su je iz zapaljenog stana na Dorćolu spasli hrabri građevinci.

Nadležni iz Klinike za plastičnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, u kojoj se Minja lečila i gde je više puta operisana nakon požara, do danas nijsu kontaktirali njenu porodicu i pokušali da objasni kako je došlo do naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, ali i zašto majka sve vreme, kako sumnja, nije dobijala prave informacije o stanju svoje ćerke jedinice.

“Niko se od nadležnih nije obratio porodici od kada je Minja preminula. Sva komunikacija se svela na telefonske razgovore sa lekarima. Tako je majci i javljeno da je Minja izgubila bitku za život”, kaže prijatelj porodice Draganić.

Ističe da majka sve vreme nije imala uvid ni u jedan lekarski izveštaj iz Zvečanske, ali da je dobila na uvid papir u Dečjoj klinici u Tiršovoj i da je tada zanemela.

“Ona nije videla nijedan papir iz Zvečanske, samo su joj preko telefona uporno pričali da je Minja dobro i da se oporavlja. Kada je došla u Tiršovu, kada su prebacili Minju, tu je dobila na uvid jedan lekarski izveštaj na kojem je pisalo sve suprotno od onoga što su joj pričali sve vreme.

Dakle, govorili su joj da joj je ćerka dobro, da se oporavlja, a papir u Tiršovoj je pokazao da je ona u veoma lošem stanju, da je u teškom stanju sepse”, navodi naš sagovornik.

On još jednom ističe da će porodici “ići do kraja”, da će, iako je tužilaštvo naložilo obdukciju, pre svega uraditi privatno veštačenje.

“Porodica će iskoristiti sve mogućnosti koje budu bile dostupne da se sazna istina. Zašto i kako je došlo do takvog obrta, kako je preminula, ako se uspešno oporavljala?”, rekao je portalu Nova sagovornik blizak porodici Draganić.

Uprkos zahtevnim hiruškim intervencijama, koje su radili specijalisti Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, Minjino stanje je poslednjih dana bilo stabilno. Kako je i zašto došlo do tragičnog preokreta, ali i zašto je devojčica koja je sve vreme navodno bila pod neprekidnim nadzorom lekara i terapijom, uspela da dobije sepsu i da u teškom stanju bude prebačena na drugu kliniku i data u ruke lekarima koji sa njenim prethodnim lečenjem nisu imali nikakve veze, pitanja su na koja Minjina porodica, ali i celokupna javnost očekuju odgovore.

Podsećamo da je devojčica dok je ležala u Zvečanskoj, imala je telefon pored sebe, redovno je razgovarala sa majkom i ništa nije ukazivalo da bi stvari mogle da izmaknu kontroli.

Posebno, što je već jednom, protivno svim zakonima prirode i fizike, uspela da preživi onakav požar u stanu, zahvaljujući naravno, najpre, svojim spasiocima – hrabrim fasaderima koji su pre profesionalaca uspeli da je otrgnu od smrti.

Uprkos tome što je Minjina smrt uznemirila čitavu javnost, bolnice u kojima je lečena još uvek se nisu zvanično oglasile, niti su kontaktirali porodicu Draganić.

Zašto je tokom stravičnog požara na Dorćolu Hitna pomoć poslednja došla na teren

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link