Srbija Vesti

Ministarka kulture Maja Gojković reagovala na napade na KRIK: Ličnu bezbednost i profesionalni integritet novinara ne sme niko da ugrožava

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je sve medije i aktere javnog života da se uzdrže, kako je navedeno, od iznošenja kvalifikacija i insinuacija da su pojedini mediji i novinari povezani sa kriminalnim aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa.

“Novinari moraju da imaju uslove za neometano obavljanje svog posla, a njihovu ličnu bezbednost i profesionalni integritet ne sme niko da ugrožava. Apelujemo na sve medije da senzacionalizam ne bude ideja vodilja u procesu informisanja javnosti o onim temama za koje postoji interes javnosti da o njima budu obavešteni, već da imaju u vidu da se pravo na slobodu izražavanja ne sme ograničavati ni na koji način”, navodi se u saopštenju ministarstva kojim rukovodi Maja Gojković.

U saopštenju se eksplicitno ne navodi da se reaguje zbog situacije u kojoj su našli novinari i novinarke portala KRIK, koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije.

Reakcije resornog ministarstva dolaze nekoliko dana nakon što su prorežimski tabloidi objavili neosnovane tvrdnje o povezanosti urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića sa kriminalcem Veljkom Belivukom, iznoseći tvrdnje o “privatnom mediju Velje Nevolje”.

Pre ministarke kulture i informisanja reagovala je i portparolka Evropske komisije Ana Pisonero, objavivši da Evropska unija osuđuje pretnje i napade na novinare.

Napade na KRIK osudio je i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, navodeći da je važno da novinari koji izveštavaju o korupciji rade slobodno, dodajući da je sloboda medija važan deo njegovog izveštaja o Srbiji i da će ovaj slučaj pomno pratiti, prensi 021.rs.

Sad znamo zašto je Maja Gojković išla u šoping sa 4 telohranitelja i 2 auta. Kupovala je sebi poklon za rođendan

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link