Svet Vesti

Horor scene sa auto-puta u Mađarskoj, sudarilo se 37 automobila i 5 kamiona (FOTO)

madjarska udes
Foto: police.hu

Fotografije sudara 42 vozila na autoputu M1 u Mađarskoj pokazuju ogromnu štetu koja je napravljena kada je 37 automobila i pet kamiona naletelo jedni na druge. Spaljena hrpa automobila od kojih je ostao samo kostur delovala je kao scena iz filmova.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili vidi se majka kako šeta sa malom decom na razdelnoj traci puta. Na nekoliko metara od njih svuda su olupine automobila.

Prašina i dim su ogromni, pored automobila u sudaru su učestovali i kamioni. Neki su čak probili barijeru i razbili automobile. Na slikama se pojavljuje više dece. Onda još olupina. Nekoliko metara dalje gore automobili. Tri u nizu. Vatra se verovatno širila sa jednog na drugi, dok su deca pobegla nekoliko metara od zapaljenih automobila, prenosi RTL.

Na lice mesta za nekoliko minuta stiglo je 70 vatrogasaca iz 7 gradova.

– Kada su vatrogasci stigli, od 43 vozila koja su učestvovala u udesu, potpuno je izgorelo 19 automobila, 1 kombi i kabina kamiona. Vatrogasci su na licu mesta imali veoma složen zadatak, jer su morali da spreče dalje širenje požara, kao i da organizuju potragu za putnicima zarobljenim u vozilu – rekla je Anet Sabo-Biztrič, portparolka Uprave za katastrofe okruga Fejer.

Vatrogasci nisu našli ljude u olupininama izgorelih automobila. Hitna pomoć morala je da zbrine desetine povređenih. Nekoliko ih je prevezeno spasilačkim helikopterom.

Kako se navodi u saopštenju policije, u masovnoj nesreći povređeno je 36 osoba, od kojih je jedna osoba prevezena u bolnicu sa povredama opasnim po život, a 13 sa teškim povredama.

Izvor: Telegraf
Foto: police.hu

Veliki lančani sudar na autoputu Novi Sad-Subotica, sudarilo se 20 vozila (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link