Svet Vesti

U Mađarskoj će knjige sa gej tematikom štampati sa upozorenjem

Mađarska vlada, koja je svoju državnu politiku podredila kompromitaciji LGBT zajednice u toj zemlji, donela je zvaničnu odluku da izdavači prilikom objavljivanja knjiga moraju jasno da označe one koje sadrže „ponašanje koje nije u skladu sa tradicionalnim rodnim ulogama“.

Vlada je ocenila da je takva akcija neophodna kako bi zaštitila potrošače, da ne budu zavedeni, kao što je bio slučaj kada je lezbejska grupa Labrisz objavila antologiju bajki „Zemlja čudesa je za svakoga“, a uključuje i priče sa gej temama, piše Rojters, a prenosi 021.

Knjiga, čiji autori navode kako im je cilj da nauče decu da poštuju ljude različitog porekla, sadrži i priču o srni kojoj je ispunjena želja da postane jelen, kao i pesmu o princu koji se ženi drugim princom.

Druge priče se tiču manjina, Roma, osoba sa invaliditetom, pa je Snežana preimenovana u Tamni list, jer je druge boje kože.

„Knjiga se prodaje kao knjiga bajki, tako piše na koricama, ali u sebi krije činjenicu da sadrži ponašanje koje nije u skladu sa tradicionalnim ulogama“, saopštila je vlada u Budimpešti.

Orbanov poslanik sa 25 golih muškaraca i ekstazijem u rancu na briselskoj gej žurci

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

127 Shares
127 Shares
Share via
Copy link