Magazin Svet Vesti

Orbanov poslanik sa 25 golih muškaraca i ekstazijem u rancu na briselskoj gej žurci

Političar vladajuće stranke mađarskog premijera Viktora Orbana pre dva dana je podneo ostavku na mesto poslanika u Evropskom parlamentu, nakon što je priznao da je bio među gostima jedne nesvakidašnje kućne zabave u Briselu, na koju je upala policija zbog kršenja epidemioloških mera protiv koronavirusa.

U izjavi 1. decembra, Jožef Zajer (59), viši član vladajuće stranke premijera Viktora Orbana “Fidesh”, rekao je da sarađuje sa policijom, piše Radio Slobodna Evropa.

Naime, njegova izjava odnosi se na privatnu zabavu održanu u Briselu 27. novembra. Zabavu, koja je u belgijskim medijskim izveštajima opisana kao “seks zabava” prekinula je policija, a navodno, bili su uključeni drugi članovi Evropskog parlamenta i diplomate.

Kako navodi Rojters, tužioci su rekli da je policija zadržala oko 20 osoba koje su pronašli u stanu u centru Brisela.

“Bio sam tamo”, rekao je Zajer u izjavi.

U podrumu LGBT bara, koji je zatvoren zbog lokdauna, u petak se održala zabava na kojoj je učestvovalo 25 muškaraca. Po dolasku policijskih zvaničnika, svi su učesnici zabave bili nagi, a na lokaciji je pronađena i pozamašna količina ilegalnih opijata.

U saopštenju policije navodi se da je prolaznik video muškarca kako “beži kroz kanal” i da su mu ruke bile krvave.

U izjavi, u kojoj je navedeni muškarac kasnije identifikovan kao Zajer, navodi se da su ozlede najverovatnije nastupile tokom bega. Takođe se navodi da su u njegovom rancu “pronađene opojne droge”, kao i da je otpraćen do kuće gde je, uz diplomatski pasoš, utvrđen njegov identitet.

Zajer u izjavi navodi da mu je policija izdala službeno usmeno upozorenje nakon što su ga odveli kući, ali da on nije koristio droge i da nema nikakvog znanja o ekstazi tableti koju su pronašli u njegovom ruksaku. Dodao je i da duboko žali zbog kršenja ograničenja okupljanja koja su uvedena kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

U Belgiji je dozvoljeno okupljanje najviše četiri osobe u zatvorenom prostoru, a kako navodi britanski Gardijan, na ovoj zabavi se nalazilo najmanje 20 osoba.

Zajer je od ulaska Mađarske u Evropsku uniju 2014. bio član Evropskog parlamenta. Do 2019. godine bio je zamenik predsednika Evropske narodne stranke.

Pepeljuga lezbejka i transrodni ubica zmajeva u dečjim knjigama u Mađarskoj izazvali rat Orbana i LGBTQ zajednice

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

313 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap