Novi Sad Vesti

Mačići spašeni iz podzemnog kontejnera u Novom Sadu traže siguran dom

mačići
Foto: Printskrin, Instagram/192_rs

Traži se dom za tri mačeta, koji su prošle srede spasena nakon što su ih građani, uz pomoć novosadskih vatrogasaca, izvukli iz podzemnog kontejnera na na uglu 1300 kaplara i Miloša Crnjanskog.

Par koji je spasio dva od tri mačeta, Rita i Eugen, sada traže dom ovih mačićima. Jedno mače je udomljeno odmah nakon objave vesti na 021.rs, ali je potreban dom za još dva mačeta.

– Nemamo mnogo prijatelja u Novom Sadu, te nam je otežano da raširimo vest i ovome ljudima koji bi voleli da udome mače. Izvući ih iz sigurne smrti u kontejneru nije kraj posla jer će njihov život biti izuzetno težak na ulici, naročito kad su ovako mali – kaže Rita, koja se obratila 021.rs kako bismo joj pomogli da zamoli ljude da udome mace.

Kako kaže, mačići – dva mužjaka i ženka, izuzetno su druželjubivi, razigrani, zdravi i mali pametnjakovići. Mužjaci su ti koji čekaju svoj novi dom.

– Jedan od njih (najveći i najjači) je heroj koji je spasio brata i sestru jer nije prestao da mjauče i time doziva pomoć. Manje mače je jedan ćudljiv i stidljiv dečak i njega su spasili vatrogasci. Oba mačeta su bela sa crnim tufnama i imaju divne bele tufnice na glavama – kaže Rita.

Ukoliko u vašem domu ima prostora za novog člana porodice, javite se ovom bračnom paru na broj: 062/148-22-70 ili na mejl [email protected].

Izvor: 021, Telegraf

Najsrećniji ulični mačak u Srbiji živi u ulazu zgrade i na zidu ima svoju uramljenu fotku (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link