Magazin Svet

Belgijanki zabranjen pristup zoo-vrtu zbog zabranjene 4-godišnje ljubavi sa šimpanzom

Foto: ATV

Adi Timermans zabranjeno je da dolazi u kontakt sa šimpanzom u zoološkom vrtu u Antverpenu u Belgiji nakon što je kroz više godina razvila blisku vezu sa primatom. Belgijski zoološki vrt zabranio je lokalnoj ženi da posećuje šimpanze u parku zbog „afere“ sa jednim od majmuna.

Šimpanza po imenu Čita stigla je u zoološki vrt u Antverpenu pre 30 godina. U poslednje četiri godine, Adi Timermans je svake nedelje posećivala majmuna, razvijajući blisku vezu sa njim.

– Ja volim tu životinju, a on voli mene. Nemam ništa drugo. Zašto to žele da mi oduzmu? – Zapitala se Timermans i dodala:

– Samo ću reći, imamo aferu – rekla je ona vidno potrešena.

Prema izvoru, „afera“ koju je Timermans spomenula uključivala je primata i ženu koji su mahali i upućivali poljupce jedno drugom sa suprotnih strana stakla koje okružuje ogradu majmuna. Zoološki vrt je nedavno izrazio zabrinutost zbog dugotrajne veze, tvrdeći da to negativno utiče na odnos Čite sa drugim šimpanzama u njemu.

– Kad je Čita stalno zauzet posetiocima, drugi majmuni ga ignorišu i ne smatraju delom grupe, iako je to važno. Zatim sedi sam van radnog vremena – rekli su u zoološkom vrtu.

Portparol zoo vrta u Antverpenu je rekao:

– Životinja koja je previše fokusirana na ljude manje je poštovana od svojih vršnjaka. Želimo da Čita bude šimpanza što je više moguće – dodao je portparol te ustanove.

Zoološki vrt u Antverpenu primetio je da je Čitina fascinacija ljudima prisutna jer je bio ljubimac pre nego što se pridružio ustanovi. Zoološki vrt je sada zabranio Adi Timermans da stupi u kontakt sa Čitom radi davanja prioriteta dobrobiti životinje.

Timermans je optužila zoološki vrt kao nepravedan, rekavši:

– Drugim desetinama posetilaca je dozvoljeno da stupe u kontakt. Zašto onda ne bih ja? – izjavila je ona za newsweek.

Čuvari zoološkog vrta sada rade na tome da pomognu Čiti da nauči više da komunicira sa svojim kolegama primatima.

Ljubav zaista ne poznaje granice. Relacija između ove žene i majmuna možda prevazilazi i čuvenog Čitu iz filmova o Tarzanu zajedno sa Džonijem Vajsmilerom i kralju džungle.

Filmadžije, šta čekate?

Lažirala trudnoću i porođaj pa još probala da prijavi nepostojeću bebu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1K Share
1K Share
Share via
Copy link