Magazin

Ljajić: Nije bilo virusnih profitera u trgovini, iako smo ih očekivali

Rasim Ljajić, ministar trgovine, rekao je da nije bilo „virusnih profitera“ u trgovina, iako su ih očekivali, rekao je on za RTS.

Pozvavši se na dostupna istraživanja, on je rekao da jedna od tri stvari kojima su građani zadovoljni tokom korona krize je snabdevenost prodavnica.

Ljajić je kazao da su bile dve krize, od 9. do 15. marta kada je bila najveća potražnja i to su trgovinski lanci odradili, dok su u drugim talasu krize posao odradile male lokalne prodavnice, koje su prodavale osnovne namirnice.

Govoreći o telekomunikacionim operatorima, Ljajić je rekao da su prva dva dana krize bila ogromno opterećenje za mrežu, zbog čega zahvaljuje mobilnim operaterima koji su proširili kapacitete i nijdnog trenutka nije bilo zagušenja.

– Za nas je najvažnije da imamo konkurenciju, da se tri operatera takmiče u fer utakmici. To je najveća korist za državu i potrošače – rekao je Ljajić na pitanje da li se u krizi potvrdilo da je dobro što je jedna od kompanija u državnom vlasništvu.

Prema njegovim rečima, ako se povoljna situacija nastavi, od 27. aprila bi sa radom trebalo da počnu frizeri, kozmetičari, teretane, a potom ostale delatnosti.

Kada je reč o turizmu, Ljajić je rekao da je do 15. marta bilo 448.000 uplaćenih aranžmana u vrednosti od 174 miliona evra.

– Raskinuto je 123.000 ugovora, ili su vraćene pare putnicima ili su oni prihvatili vaučere za letovanja do kraja ove, ili sledeće godine – rekao je Ljajić.

Naš cilj je da deo od 1,2 miliona koji idu u inostranstvo ostanu ovde i zato ćemo povećati broj vaučera za letovanje u Srbiji, rekao je Ljajić.

Izvor: 021.rs

Grčka u junu otvara vrata za turiste iz 6 zemalja, među njima je i Srbija

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link