Magazin Novi Sad

Teta Lija sa novosadskog Limana odlučila da prošeta Varadinskim mostom (VIDEO)

Limanska lisica
Foto: Screenshot / Instagram / nsuzivo

Pošto živimo u podnožju Fruške gore, nije neobično da se divlje životinje u hladnim danima ponekad “spuste” do grada u potrazi za hranom.

Tako se jedna lisica već nedeljama odomaćila na Limanu, o čemu svedoče brojni postovi na društvenim mrežama stanovnika ovog novosadskog kvarta, a sada je ova lepotica odlučila da probaza i po drugim delovima grada i vidi šta se dešava.

Naime, na Instagram stranici “nsuživo” osvanuo je snimak kako prelazi preko Varadinskog mosta, jer ju je očito zanimalo šta se dešava u Gradiću, a možda je odlučila i da se prošeta po Petrovaradinskoj tvrđavi.

Vidi se da je lija u međuvremenu navikla na ljude, pošto je radoznalo promatrala prolaznike i sportiste koji džogiraju, a zatim se i sama dala u trk, samo u suprotnom smeru.

Snimak je izazvao brojne reakcije, a naši sugrađani su bili oduševljeni što ponovo vide “limansku lisicu”.

“Ne treba je dirati, ona je gradska dama, živi na Limanu! Domaći novosadski ljubimac!”, “Naša lepa sugrađanka”, “Lija sa Limana 4”, “Vraća se Liki iz grada”, “Zakasnila na zadnji bus pa sad peške”.

“Čuo sam da su joj dali ime Linda”,  “Menjam dobermana za lisicu”, “Lik džogira, prošao pored nje kao da je nešto sasvim normalno”, pisali su Novosađani u komentarima.

Ptica Trkačica jezdi ulicama Srema, Pera Kojot na sreću meštana nije viđen (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

499 Shares
499 Shares
Share via
Copy link