Magazin Vojvodina

Ptica Trkačica jezdi ulicama Srema, Pera Kojot na sreću meštana nije viđen (VIDEO)

Noj Joja srem
Foto: Screenshot / Twitter/ Trenutna

Nešto starije generacije odrasle su na crtanom filmu o čuvenom Peri Kojotu, samoprozvanom “super geniju”, koji na sve načine pokušava da uhvati Pticu Trkačicu i omasti se za večeru, ali nikako ne uspeva u svojoj zamisli, pošto nešto uvek pođe po zlu i njegov “smrtni neprijatelj” ga uvek nadmudri.

Sada se u jednom vojvođanskom selu zaista pojavila prava ptica trkačica, od krvi i mesa, koja je ponosno prošetala svoje perje ulicama, ali srećom bez kojota koji je juri i koji bi ugrozio lokalne meštane.

Naime, na društvenim mrežama osvanuo je snimak noja koji juri ulicama Srema, a budući da se ove atraktivne ptice već duži niz godina uzgajaju u Vojvodini zbog mesa i jaja, verovatno je išetala iz nekog dvorišta, piše Moj Novi Sad.

Kao što se muže čuti na snimku koji je objavljen na Tviteru, muški glas poziva odbeglu pticu da priđe, kako bi je vratio kući.

– Ajde dođi, ajmo kući. Čekaj, ide auto stani. Sačekaj. Idu dva auta – obraća joj se muškarac, a ona naizgled sluša uputstva.

Međutim, u određenom trenutku kad su vozila prošla, ona se ipak udlučuje da ubrza korak i nastavlja da trči svojim putem, na očigledno neodobravanje vlasnika.

Nadamo se da je gazda na kraju uspeo nekako stigne noja, kao i da nije slučajno naleteo na famoznog crnog pantera iz vojvođanskih atara, a ova neubičajena situacija izazvala je niz komentara na društvenim mrežama.

“Martinci… A noj se zove Joja. Slučajno znam, jer je vlasnik Joje moj kum. Što bi se reklo kumovski noj”, “Pa, Pera Kojot došao na genijalnu ideju da joj konačno dohaka i iskoristi poslednja dostignuća… kupio kartu za ‘Soko'”, “Beži od crnog pantera”, “Jadno, prestravljeno stvorenje”, “Ali meep meep”, komentarisali su tviteraši.

Prekinuta potraga za crnim panterom – ili je prebegao u Hrvatsku, ili ga nije ni bilo

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
189 Shares
189 Shares
Share via
Copy link