Magazin

Štrajk u Linglongu, šefovi tuku kineske radnike, plate kasne 6 meseci (VIDEO)

ling-long-kineski-radnici
Foto: VOICE

Kineski radnici zaposleni na gradilištu Linglong od jutros su u štrajku. Na video snimku može se videti da se kineski šefovi fizički obračunavaju sa radnicima.

Kako piše VOICE, tridesetak kineskih radnika jutros je pokušalo da stupi u kontakt sa svojim nadređenima i da sazna kada će dobiti plate za poslednjih šest meseci rada. Njima je za poslednji period angažovanja, prema rečima izvora, isplaćeno samo 50 evra.

Pobunjene radnike je obezbeđenje „izbacilo napolje iz pogona“ i oni sada ne rade, kazali su izvori Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra.

Ovo nije prvi put da su kineski radnici nezadovoljni.

Međutim, ranije nije bilo nikakvog zabeleženog svedočenja o njihovom položaju u kompaniji. Po tvrdnjama radnika iz Srbije, odnos prema kineskim zaposlenima je najsuroviji, pa se tako da sada samo govorilo o verbalnim i fizičkim napadima.

VOICE je došao u posed video snimka koji pokazuje odnos pretpostavljenih prema radnicima iz Kine, u kojem ima i fizičkog nasilja.

Deo radnika iz Srbije od ponedeljka „radi od kuće“, a veliki broj radnika iz Vijetnama je vraćen kući o svom trošku.

Izvori VOICE-a kazali su da su i podizvođači napustili Linglong zbog neisplaćenih dugova, te da je sada aktivan samo China Energy.

Predstavnici Vlade Srbije bili su prošle nedelje na tajnom sastanku u Linglongu. Radnici nisu uspeli da dobiju informaciju zašto su bili i koji je rezultat razgovora koji su vođeni sa menadžmentom kineske firme.

Srpski radnici u Linglongu na 36 stepeni bez vode, zaštitne opreme, alata

Izvor: 021.rs

oznake

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link