Horoskop Horoskopski znakovi

Letnji solsticij 21. juna: Vreme je za restart za Bika, Vagu, Jarca i Strelca

devojka-nebo

Letnja dugodnevnica ove godine pada 21. juna u 05.31 h, a svakom horoskopskom znaku donosi posebnu pouku. Najduži dan u godini, poznat i kao estivalni solsticij  savršeno je vreme da se ponovo povežete sa prirodom i pripremite svoje misli za novi početak.

Kroz istoriju ga slave razne kulture, vreme je kada slavimo sunce, ultimativnu životnu snagu u univerzumu i cenimo energiju koju nam daje. Solsticij takođe označava početak nove sezone i prelazak Sunca u horoskopski znak Raka.Ovo je pravo vreme da budete u miru sa svojim mislima.

Ove godine, letnji solsticij – najduži dan u godini – desiće se 21. juna u 05.31h.

Ovan

Ovo je dobar trenutak da sagledate sve pozitivne stvari u svom životu. Umesto da se fokusirate na ono što nemate ili na ono što želite, dajte energiju, ljubav i svetlost neverovatnim stvarima koje imate.

Sastavljanje liste zahvalnosti tokom solsticija koja ističe vaše trijumfe i uspehe omogućiće vam da shvatite veličinu i prosperitet u vašem životu. Na drugoj strani ograde, trava nije uvek zelenija. Pregledajte ono što imate jer vam je život bogat i cveta

Bik

Vaša anksioznost i stres su u poslednje vreme prešli u crvenu zonu. Umesto da provodite vreme sami kod kuće, promena okoline bi vam dobro došla. Kao zemljani znak, važno je prizemljiti svoje energije i povezati se sa prirodom – može na vas uticati obnavljajuće i podmladiće vas.

Nema boljeg vremena od letnjeg solsticija za jednodnevni izlet, brčkanja nožnih prstiju u vodi i uživanju u toplini sunca. Idite na planinarenje u blizini i udahnite svež vazduh, ili sedite u parku i osetite travu pod nogama.

Blizanci

U poslednje vreme osećate se kao da vam je težina sveta na ramenima. To znači da je vreme da se oslobodite emocionalnog prtljaga koji ste nosili sa sobom. Pod sunčevom svetlošću, udahnite nekoliko puta i izdahnite. Sa svakim izdahom oslobodite svu negativnost koja je unutra.

Dok udišete, upijajte pozitivne stvari koje želite u svom životu. Ovo će raščistiti svaku preostalu dramu i pružiti vam jače emocionalno stanje. Takođe, počećete da se osećate energetski lakše sa svakim udahom.

Rak

Nahrani svoje srce ljubavlju prema sebi. Ako se osećate kao da ste puno dali drugima, a ne dobijate isto zauzvrat, onda je solsticij sjajan dan za meditaciju o punjenju svoje ljubavne čaše. To je sentimentalnost koju imate prema sebi – niko drugi.

Šta god da radite, držite tu čašu napunjenu, ali ne dozvolite da se prelije i nikada ne dozvolite da neko popije gutljaj. Zapamtite, ne dozvolite ljudima da vam ukradu energiju.

Leo

Uvek misliš da si u pravu, Lave. Međutim, niko nije stalno upravu. Koristite solsticij kao trenutak ličnog razmišljanja. Moći ćete da procenite da li mislite da su vaše nedavne reakcije i postupci bili ljubazni ili ne.

Iako ovo može do temelja poljuljati vaš osećaj stabilnosti, neophodno je shvatiti sve što se događa u vašem životu – i tamo gde ste bili u prošlosti. Zatim možete da izmenite situacije na koje niste ponosni. Isceljenje prošlosti i sadašnjosti vredi truda.

Devica

Uvek ste vredna pčelica. Umesto multitaskinga po čitav dan i svaki dan, odmorite se od svojih zadataka i projekata. Device, došlo je vreme da ne radite ništa. Ovo je vaš najveći strah.

Iako će možda biti teško da staviš mejlove i pozive na čekanje, bićete srećne što ste se ispraznili. Umesto da brinete o rokovima i sastancima, prepustite sesanjarenju i odmoru.

Vaga

Napolje sa starim, unutra sa novim. Opustite se i oslobodite stare ogorčenosti i besa. Jednom kada se odvojite od ovih osećanja, osećaćete se kao da je neka težina skinuta sa vaših ramena. Energija u vašem životu će se promeniti na bolje. Takođe, otvorite prozore i pustite da uđe sunce.

Mešajte kore limuna sa svežom lavandom kako biste očistili ustajalu ili zaostalu energiju iz prošle sezone i očistili auru. Ovo će dodati dobre vibracije vašem emocionalnom i duhovnom blagostanju, što je ono što vam trenutno treba.

Škorpija

Zatvaranje očiju i udisanje novins tokom solsticija očistiće auru, čakre, telo, um i duh. Obratite pažnju na to gde se vaše telo povezuje sa zemljom i pustite da se negativnost izlije dok unosite pozitivne vibracije.

Pokušajte da započnete ovu praksu svakodnevno (samo nekoliko minuta dnevno) da biste prizemljili energiju. Osećaćete se kao potpuno druga osoba, ona koja je u potpunosti prilagođena svojoj energiji na duševnom nivou.

Strelac

Ništa ne bi trebalo da ostane isto. Jedina konstanta u životu su promene. Onog trenutka kada oslobodite potrebu da imate kontrolu, osećaćete se bolje i lakša će biti transformacija. Razmislite o tome šta želite da razvijate.

To može biti nešto tako jednostavno kao pokretanje bašte, ponovno povezivanje sa starim prijateljima ili nešto zaboravljeno u prošlosti. Vreme je za nove početke. Restart. Ponovo pokrenuti. Krenite ka novim željama i govorite o svojim uzbudljivim snovima.solis

Jarac

Sada je divno vreme da kažete svoje i stavove o sebi i drugima. Imajte na umu da spisak koji napravite treba da bude pun prideva. Razmislite o svim svojim atributima i prijateljima i porodici. Izgovorite te reči njima, kao i sebi. Ovo će stvoriti topliju, svetliju i dublju vezu sa onima do kojih vam je stalo.

Još važnije je da će vam povećati samopouzdanje i učiniti da se osećate dobro prema sebi. Podsticanje pozitivnog razmišljanja i govora (čak i reči koje izgovorite u glavi) otvoriće vam srce i uneće ljubav.

Vodolija

Sada kada je dan duži, možete provesti više vremena povezujući se sa divnim otvorenim prostorom – krenite dugačkom rutom do kuće (po mogućnosti onom koja nema mobilni signal koji bi vam omogućio da se bez ometanja povežete sa prirodom i budete pažljivi). Osetićete mir s toplinom sunca na svojoj koži.

Podsetiće vas na to koliko ste povezani sa prirodom, Zemljom i drugim živim bićima. Izjednačili ste se sa univerzumom.

Ribe

Ako se osećate produhovljeno, zabeležite svoje namere za novu sezonu i zapišite svoje nade na papir. Razmislite o ciljevima koje želite da ispoljite da biste ih oživeli. Važno je odabrati namere koje dolaze iz srca. To će vam omogućiti da se osećate smireno.

To možete učiniti sa grupom prijatelja i podeliti sa njima svoje sezonske želje. Biće to iskustvo vezivanja koje će vas zbližiti ovog leta.

10 parova horoskopskih znakova koji nikada ne treba da budu u braku

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

772 Shares
772 Shares
Share via
Copy link