Magazin Srbija

Leskovčanin za rođendan od gazde dobio 2 noći u Parizu, džeparac i pratnju na avion

leskovčanin u parizu
Foto: Preuzeto sa Rešetka.rs

Vitomir Cibić nije ni sanjao da će za svoj 43. rođendan biti u Parizu, ispod Ajfelovog tornja, i to o trošku preduzeća u kojem radi. Njemu je, naime, u znak zahvalnosti za dobro obavljanje posla, gazda, Gradimir Mitić, uplatio avionsku kartu i smeštaj u hotelu u centru Pariza sa dva noćenja, kao rođendanski poklon, otpratio ge do Beograda na avion i dao plaćenu dnevnicu, piše Rešetka.

– Zaista sam bio iznenađen. Ovo je više nego lep gest mog poslodavca koji ću sigurno da pamtim celog života, kaže Vitomir, dodajući da planira da sutra prošeta do trijumfalne kapije, a možda i poseti Luvr.

Foto: Printscreen Facebook

On već pet meseci radi kao vozač u Mitićevoj firmi “Kosta šped” koja se bavi drumskim prevozom tereta.

– Svaki gazda može samo da poželi radnika kao što je Vitomir. Kada bih našao još trojicu tako požrtvovanih kao što je on, odavno bih bio milioner. Svakog radnika koji je na taj način odan poslu treba nagraditi. Ovo je bio gest dobre volje, ali i zahvalnosti. Ukoliko se Vitomir zadrži kod mene, evo, javno obećavam, spreman sam da mu kupim za dve godine rada automobile od par hiljada evra, komentariše Gradimir Mitić.

O Mitiću, kao o bivšem osuđeniku i žestokom momku sa beogradskih ulica, koji se vratio u svoj rodni grad s namerom da otpočne normalan život, gde je otvorio čak dve firme u kojima upošljava 5 radnika, pomenuti portal već je pisao.

Foto: Preuzeto sa Rešetka.rs

Mitić je pre dve godine pokrenuo Nevladinu organizaciju “Novi život” za zaštitu građana sa krivičnim dosijeom.

– Ja sam konkurisao u Juri i Aptivu u Leskovcu, u mlekari, bio sam iskren, nikada nisam krio da sam u svojoj prošlosti imao problema sa zakonom, i automatski su mi vrata bila zatvorena. I šta mi je ostalo? Ništa! A imam suprugu i troje dece koje moram da prehranim. Da li treba ponovo da se vratim kriminalu i ulici?, pita se, tvrdi, opravdano.

I dodaje da nema boljih radnika od bivših zatvorenika.

– To odgovorno tvrdim. Jer svi mi već prolazimo određene obuke i imamo svoje poslove u zatvoru. Mi tamo samo ne ležimo, kao što ljudi zamišljaju, već odrađujemo puno radno vreme. Sa druge strane, svaki gazda neće imati lojalnijeg radnika od bivšeg osuđenika, jer takav čovek samo želi da se vrati u normalan život. Jedino što je potrebno je da mu se pruži šansa, navodi Mitić.

Možda je Mitić primer da od bivših zatvorenika nema boljih poslodavaca.

Najbolji gazda na svetu Leskovčaninu poklonio stan i zahvalio mu se za 20 godina rada

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

260 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap