Magazin

Legendarna teniserka o promeni Novakovog odnosa sa publikom: „Nije više tu da zadovolji druge, i to im se svidja“

nole
Foto: REUTERS

Đoković je konačno promenio taktiku, tvrdi legendarna teniserka, a to se očigledno mnogima dopada zbog čega rastu simpatije teniskih navijača širom sveta.

Svi koji su gledali mečeve Novaka Đokovića u Parizu primetili su veliku razliku. To je ono što je u Srbinu tinjalo već neko vreme, a sada nije imao nikakav problem da to i pokaže.

Vikao je raširenih ruku „Još, još, još“, tražio od publike novu reakciju, skidao je srce i francusku zastavu sa objave, slavio u maniru Džuda Belingema, a ne šaljući ljubav.

Sve ove promene nisu prošle neprimećene, a govore o tome da Novak više nema tu potrebu da ga svi vole. Sada mu je dovoljno što zna da ima ogromnu armiju navijača, koja je iz dana u dan sve brojnija baš zbog te iskrenosti i rekorda koje postavlja, ali i da u Srbiji ima nesumnjivo ogromnu podršku.

Zato i ne čudi što je poruke pisao na ćirilici na kameri više puta. Brzo je prošao put od „Merci Paris“ do „Idemo“ i „Tako je bre“.

Đoković je nekoliko puta imao konfliktne situacije sa navijačima, a Žastin Enan, nekada prva teniserka planete, dala je nešto drugačiji uvid u sve što se dešavalo.

– Znamo da nije baš uvek najprijatnije kada publika odjednom postane neprijateljski nastrojena i počne da podržava protivnika. Vrlo inteligentno, Novak prekida to što se dešava i istovremeno sebi daje novu energiju. Ima mnogo iskustva – rekla je Enan.

Zatim je nastavila i pojasnila taj novi pristup Đokovića.

– Kada je reč o tom odnosu sa publikom, mislim da se sve više distancira od toga – nije više tu da zadovolji druge, tu je da igra i da pobeđuje. Sad kad konačno to radi, mislim da se to dopada mnogim ljudima.

Srpski teniser je u Bersiju osvojio 40. masters titulu, a od 12. do 19. novembra će u Torinu igrati za trofej na Završnom mastersu, ali i mesto broj 1 na ATP listi.

Da osmi put bude najbolji na planeti na kraju kalendarske godine neophodno mu je samo da upiše jednu pobedu u Italiji.

Izvor: Nova.rs

Izbegnuta tragedija nakon finala u Parizu: Đoković prigrlio devojčicu izgaženu u stampedu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link